Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhaibx

Jak poradzic sobie po rozwodzie rodzicow?

Polecane posty

Gość fhaibx

witam, zaczne od poczatku. moi rodzice byli razem ponad 18 lat..jak to w normalnej rodzinie byly klotnie ale zaraz godzenie. Zawsze bylam tego zdania ze w przyszlosci chcialabym stworzyc taki zwiazek jak moi rodzice..chodzi mi o to ze byli ze soba mimo wszystko i na przeciw wszystkim. Dodam rowniez ze jak bylam mala moj tato kilkakrotnie zdradzil moja mamie gdy jej rodzice zmarli w przeciagu kilku miesiecy(chorowali). Oczywiscie ze wzgledu na male dziecko byli razem,moja mama wybaczyla aczkolwiek ten bol zostaje w nas na zawsze. Moja mama obiecala sobie ze odejdzie od taty tylko jak ja bede starsza i zrozumiem jej wybor. wyjechalismy za granice po "lepsze zycie"... faktycznie bylo lepiej. Sama nie dowierzalam ze miedzy moimi rodzicami jest tak dobrze... az w koncu nastapil ten dzien. W grudniu,przed swietami moja mama odeszla od taty. Nie moglam sie z tym pogodzic. Plakalam dniami.i nocami,probowalam sama ratowac ich malzenstwo. Niestety nie udalo mi sie. Na poczatku palalam strasznym zalem i nienawiscia do mamy o wszystko ja obwinialam o to ze.rozwalila nam.rodzine o to ze odeszla,o to ze.swieta juz nigdy nie beda dla mnie swietami, o to ze tato przez nia zaczal pic..Mijaly miesiace mama zyje w szczesliwym zwiazku ja zdazylam sie z tym pogodic i polubilam.nowego partnera mojej.mamy. moj tato rowniez zyje w.zwiazku.ale... nie umiem.sie z tym.pogodzic. Poznal kobiete ktorej praktycznie nie.znam bo gdy tylko zaczeli sie spotykac tato nie przebywal.w domu. Staral sie ciagle z nia.spedzac czas wyjezdzal z nia na wycieczki do innego miasta itp. Od tamtej pory stracil wogole poczucie ze jest ojcem.i tylko ze wzgledu na to ze sie.o niego balam.z.nim.zostalam. przestal robic zakupy do domu tylko dopiero gdy zaczelam sie o to wyklocac sie opamietywal. Teraz dowiedzialam sie ze on ze chce z nia zamieszkac. Mama bardzo by chciala abym z nia mieszlala. Ale boje sie Ze tato sie ode mnie odwroci ze bedzie mial swoja rodzine i o mnie zapomni. Wiem ze obrazi sie na mnie gdy mu pwoiem ze wole.mieszkac z mama niz z.nim z jego kobieta i z jej corka. Tato jest bardzo zle nastawiony do mamy i uwaza ze mama.mnie buntuje przeciwko niemu a tak wcale nie jest. Boje sie rowniez ze nie odzyskam wiekszosci rzeczy z domu bo wydaje mi sie ze on ze chce je zabrac do nowego domu. Co mam robic? Wyprowadzic sie do.mamy i stracic tate?

Gość gość
Pamiętaj, że jak ojciec zdradzał matkę, to nie myślał o tym, że straci Ciebie, to po pierwsze. Po drugie mieszkanie z mamą nie oznacza, że ojciec Cię straci :o a po Trzecie nie zapomnij, jaki był powód odejścia mamy od taty - jego zdrady sprzed lat. A ile Ty masz teraz lat?

Gość gość
17. Podejrzewam ze jak wyprowadze sie do mamy to tato bedzie negatywnie do mnie nastawiony jak i do mamy. Do tej pory mi wypomina ze jak wracam od mamy to dostaje kociego rozumu a tak wcale nie jest. Po prostu boli mnie to ze od mamy czuje to zainteresowanie tym co u mnie jak tam i co jadlam a tato w glowie ma tylko nowa kobiete. Jezdzi do niej na.obiadki, z nia na wycieczki a o domu ze mna wgl nie mysli. Poza tym ciagle odciaga mnie od tematu wspolnego mieszkania dalej. A ja chcialabym wiedziec jak on sobie to wszystko wyobraza...bo ja nie znam tamtych ludzi i jak mialabym z nimi mieszkac?

Gość gość
za bardzo się przejmujesz,zreszta pare latek zakochasz się i nie będziesz mieszkac z rodzicami a w twojej glowie będzie twój facet,problemy twoich rodzicow to ich problemy nie wsiąkaj w to tak,normalnie powiedz ojcu że z mama będziesz się czula swobodniej ze jego będziesz odwiedzać i żeby Cie nie stresowali niczym bo chcesz się skupic na nauce ,uśmiechnij się i to ojca odstresuje i nie będzie histeryzować ,a potem zajmij się swoimi tylko sprawami

Gość gość
Wlasnie o to chodzi ze nie moge sie przejmowac.ich.problemami bo zawsze jak.cos sie dzieje to musze uczestniczyc w tym wszystkim bo tato nie porozmawia z mama.jak normalny czlowiek na tenaty o.ktorych powinni rozmawiac tylko.karze mi powtarzac mamie za niego