Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki anty

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem. Od 9 dni biorę tabletki antykoncepcyjne Vibin mini. Ogólnie czuję się dobrze, cieszyłam się nawet, że jakoś zmniejszył mi się apetyt bo najbardziej obawiałam się przytycia. Jednak od jakiś 3 dni mam wysypkę na nogach i rękach, które swędzi i wygląda jak pokrzywka. Pije wapno, łykałam jakieś tabletki, ale nie widzę zbyt dużej zmiany. Czy możliwe, że to od tych tabletek? Czy muszę je odstawić, czy może to przejdzie? Dodatkowo w weekend byłam nad jeziorem, opalałam się, moczyłam w jeziorze i tak się zastanawiam czy to też nie ma jakiegoś związku.

Gość gość
Na pewno ma to związek z kąpielą w brudnym jeziorze, a nie z pigułami. Tym bardziej teraz, gdy większość wody odparowała z powodu długotrwałych wysokich temperatur, a zanieczyszczenia się"zagęściły". Nawet w tv ktoś ostrzegał, żeby nie kąpać sie na zamkniętych akwenach. Idz do apteki, pokaż rękę, powiedz że wyskoczyło po kąpieli. Na pewno coś na to dostaniesz.

Gość gość
A możliwe żebym tylko ja miała tą wysypkę. W tym samym czasie były ze mną 4 inne osoby, które też miały styczność z wodą, ale nie ma nic takiego jak ja.

Gość gość
Pewnie, ze mozliwe. Idz do apteki i nie szalej. A przy okazji kup jakiś probiotyk ginekologiczny. Na Twoim miejscu balabym sie, ze moglam przy okazji załapać jakas infekcje i zaraz pojawiają sie uplawy. Lepiej wzmocnić florę bakteryjną pochwy. Co prawda przed kąpielą w brudnym jeziorze byloby lepiej, ale...

Gość gość
Na pewno to zrobię, dzięki wielkie :)

Gość gość
Istnieje jeszcze jedna możliwość. Jesli sie nadmiernie opalałaś..? Podczas przyjmowania pigułek należy z tym uważać, bo możliwe są reakcje alergiczne skóry. Masz to z resztą opisane w ulotce.

Gość gość
Właśnie w tym samym dniu spędziłam trochę czasu na słońcu i się opaliłam, a następnego dnia wieczorem zaczęły mnie delikatnie nogi swędzić, a po kolejnej nocy było była już masakra.

Gość gość
To moze być tez uczulenie na słońce. Bo po pigułkach to takie ciemne przebarwienia się raczej by pojawily, głównie na twarzy. I te nie swędzą. Natomiast uczulenie słoneczne wlasnie swędzi. W aptece powinnaś dostać coś na to bez recepty, tylko powiedz, w jakich okolicznościach sie pojawilo.

Gość gość
Ogólnie nigdy nie miałam takiego problemu, lubię się opalać i nie dochodziło do takich sytuacji. Chyba że właśnie przez te tabletki coś się zmieniło.

Gość gość
Teoretycznie, jesli używasz kremów z filtrami, z opalaniem mimo przyjmowania pigułek nie powinno byc problemu. Ale jesli występuje uczulenie, a to niestety coraz częstsze, będziesz odtąd musiała z tym uważać. Krem na twarz 50-tka i zakaz opalania sie od 10 do 15 ;) Ja tak mam. A kiedys tez mnie słońce nie uczulało. Ponoć to wina zanieczyszczenia środowiska.

Gość gość
No to po pięknej opaleniźnie.. Ale wolę chyba taki wariant niż, że to przez tabletki. Jeszcze raz dziękuję :)

Gość Madzinka0000
Mam pewien problem. w dniach 31-06 miałam miesiączkę. Dnia 06, 07, 08( niedziela, poniedziałek, wtorek) uprawiałam sex ( narzeczony spuścił się do środka za każdym razem czyli w niedziele, poniedziałek i wtorek), ale sęk w tym, że ogólnie biorę tabletki antykoncepcyjne, które powinnam zacząć właśnie w niedzielę tj:06.08.2015, lecz niestety nie wzięłam tabletki w niedziele, poniedziałek natomiast we wtorek wzięłam dwie naraz o godz 15:00 (zazwyczaj biorę o 09:40) we wtorek odbył się kolejny stosunek w którym partner skończył we mnie. Nie wiem co mam robić i myśleć. pomóżcie mi. Czy jest możliwość, że jestem w ciąży? Jeżeli tak to jak duża? Pozdrawiam serdecznie