Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smerf bez matury

Jestem porządną kobietą, katolickiego wyznania

Polecane posty

Dlatego: 1. Sprzeciwiam się związkom homoseksualnym 2. Sprzeciwiam się zmianie płci 3. Sprzeciwiam się pigułce PO 4. Sprzeciwiam się aborcji (całkowicie, bez względu na okoliczności) 5. Sprzeciwiam się eutanazji 6. Sprzeciwiam się chodzeniu gołych kobiet po ulicy bo to tylko prowokuje do gwałtu. 7. Uważam, że w przypadku zdrady męża to kobieta nie powinna mieć pretensji do męża a jego kochanki. Natomiast w przypadku zdrady żony to mężczyzna nie powinien mieć pretensji do kochanka ale do swojej żony. 8. Dziewictwo powinno być zachowane do ślubu!!! 9. Sprzeciwiam się również in vitro, jak ktoś nie ma dzieci to z jakiś przyczyn na to nie zasługuje. 10. Sprzeciwiam się takim partiom jak Twój Ruch, SLD, PSL, PO bo to partie nic nie znaczące. Sprzeciwiam się też partiom liberalnym typu Korwin czy Kongres Nowej Prawicy bo potrzebne są chociażby zasiłki dla bezrobotnych.

Gość gość
Twój Ruch, SLD, PSL, PO po owocach poznac platforma została załozona przez masonerie sam olechowski przyznał ze jest masonem był takze doradca jaruzelskiego i potem podczas okragłego stołu

Dlatego PiS to jedyna partia która nas uratuje. PiS Polska Razem Solidarna Polska Prawica Rzeczypospolitej Wszystkie te partia jako zjednoczona prawica powinny otrzymać 70 %, resztę niech Kukiz podzieli się z Ruchem narodowym a Korwin niech otrzyma sobie to 5%

Gość gość
jak czytam że ktoś deklaruje swoją wiare to mnie śmieszy bo przeważnie nie ma pojęcia o tym w co wieży, pytanie do katoliczki, autorki, czytałaś Biblie, i inne pisma pokrewne, czytałaś historie Watykanu? czytałaś o innych religiach? znasz historię powstania chrześcijaństwa? wiesz że 90% ludzi uznanych za świętych była tak naprawdę w moim odczuciu mordercami którzy nawracali siła na wiarę, Wiesz że większość papieży nie umarła w sposób naturalny, no chyba że za naturalny można uznać podczas sexu, na zawał, wiesz że większość pisma świętego została utajniona bo nie była na rękę kościołowi, wiesz że chrześcijaństwo ma więcej krwi na rękach niż inne wiary, eh szkoda ogólnie cokolwiek pisać

Gość gość
Co ma religia do polityki?? Mam podobne poglady jak ty, ale jestem ateistka, czy zeby miec takie poglady to trzeba byc religijnym oszolomem...

To dobrze, że masz takie poglądy ale trzeba w coś wierzyć. Niby co zostało utajnione przez kościół, mnie się wydaje, że utajniona mogła zostać jedynie jakaś informacja o reinkarnacji.

Gość gość
czy bezrobotni którzy dzisiaj nie mają prawa do zasiłku, a są zarejestrowani w Urzędzie Pracy to dostaną ten zasiłek jak PiS przejmie władzę?

Prawdopodobnie tak. PiS na razie nie chcę o tym mówić, by nie mówili potem, że PiS będzie rozdawał pieniądze ale jakiś zasiłek będzie dla każdego bezrobotnego. Z resztą PiS ma ostatnio parę fajnych pomysłów dotyczących służby zdrowia, gospodarki, edukacji, i innych rzeczy.

Gość gość
o Żydzie, który wybrał się na dwór papieski i przeszedł na katolicyzm. Gdy powróci do Swego miasta, pewien znawca dworu papieskiego zapytał go: „Czyś w ogóle zauważył, co się tam się dzieje?”. Ależ tak”, odpowiedział, „wszystko widziałem, wszystkie te skandaliczne sprawki”. „I mimo to zostałeś katolikiem, oż to całkowity nonsensu”. Na co Żyd powiedział: „Właśnie dlatego zostałem katolikiem. Bo skoro Kościół mimo to nadal istnieje, to rzeczywiście ktoś inny musi go podtrzymywać”. Jak glosi inna anegdota, Napoleon mial kiedyś powiedzieć, że zmiecie Kościół z powierzchni ziemi. Na co pewien kardynał odrzekł: Nawet nam się tego nie udało dokonać”. Sądzę, że paradoksy te ukazują coś bardzo istotnego. Rzeczywib w Kościele” katolickim nigdy nie brakowało wręcz nieprawdopodobnych słabości ludzkich Fakt, że Kościół mimo to zachowuje swą integralność, nawet wśród pojękiwań I postękiwań, że ciągle istnieje, że rodzi wielkich męczenników i wielkich Ludzi wiary, ludzi, którzy poświęcają swe życie jako misjonarze, jako pielęgniarki, jako wychowawczynie — fakt ten rzeczywiście wskazuje, że ktoś inny podtrzymuje Bramy piekielne Go nie przemogą

Gość Braniborski
Skąd jesteś Smerfie? :) Bardzo mi się podobają Twoje poglądy ( może poza rozbuchanym socjalem).

Gość Braniborski
ja z Poznania :) dlaczego dawać pieniądze tym którzy nie pracują? lepiej już zrobić tak żeby praca w Polsce nie była nadmiernie opodatkowana.

Gość gość
Autorko a ja w sumie nie zgadzam się dokladnie w 100% z tym co napisalas, uważam, ze jesteś osobą dość mocno ograniczoną o Ci współczuję... No ale co się spodziewać - wyborcy PiSu, ktorym się wydaje, ze dodrukujemy parę miliardów i porozdajemy "potrzebującym"... Szkoda, ze jesteście slepi choćby na juz wychodzące kłamstwa prezydenta...

Gość Braniborski
Ja pracuję jako informatyk w jednej z poznańskich firm (dzisiaj akurat mam wolne). Tak więc sama widzisz :) Praca jest, ale tylko w wybranych rejonach. Są miejsca w kraju, gdzie w ogóle nie ma pracy, a ludzie żyją np. ze sprzedaży złomu. A nikt ich nie zatrudni bo dla pracodawcy są za drodzy. Czy wiesz ile pracodawca musi wydać aby zatrudnić pracownika na wet za minimalną?

Gość gość
To musi byc prowo! Chcociaz z drugiej strony rozne swiry po tym swiecie chodza.

Gość gość
niby dorośli pracujacy a głupi, to czy jedni są u władzy czy drudzy to bez różnicy, to że obiecują że coś komuś dadzą, żeby dać to trzeba mieć, a oni zabierają nam pieniądze i mogą co najwyżej zwrócić, jak coś obiecują to muszą gdzieś te pieniądze zdobyć, więc ktoś dostanie mniej albo komuś zabiorą więcej, problem nie leży w tym że nie ma pracy w polsce, problem w tym że ma nie być pracy w polsce , wystarczyło by obniżyć trochę podatki, zlikwidować nfz, bo ja tyle kasy tam daję a nigdy u lekarza nie byłem, bo kolejki a jak np dentysta, to nie znam osoby która by leczyła zęby na NFZ bo strach, PiS czy PO jedna banda, żaden nie zrobi nic, by ulżyć zwykłemu człowiekowi,