Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniusia5446

Kredyt studencki

Polecane posty

Gość aniusia5446

Witajcie , Mam problem czy brać kredyt studencki. Otóż jestem trakcie studiów, zaocznych i pracuję , teraz wybieram sie na 5 lat na prawo . Na dodatek planujemy za rok wesele z narzeczonym więc jestesmy na etapie odkladania pieniedzy. Mieszkać mamy gdzie tzn w domku z rodzicami. Czy w tej sytuacji warto mimo wszystko brać kredyt studencki?? Nie ukrywam ze teraz kiedy zaczne studia te 500 zł czesnego troche utrudni mi odkladanie na wesele pieniedzy z n normalnej pensji. Poradzcie mi coś...

Gość aaniusia5446
Więc w moim przypadku te 600 zł miesiecznie które bym otrzyamła szło by na spłate czesnego a odkładałabym pieniądze z pensji poprostu... piszcie co o tym sądzicie

Gość gość
Nie pakuj się w kredyty, potem będzie ci ciążyć przez następne 10 lat tym bardziej, że wybierasz kierunek który już nie wróży dobrych zarobków po skończeniu studiów.

Gość aaniusia5446
Czemu uważasz że prawo nie gwarantuje zatrobkow?? ja się zastanawiam czy wogóle jakiś kierunek zapewnia godny byt w tych czasach. Kredyt chcem wziąc bo pracujemy obydwoje i rok temu postanowiliśmy zrobić wesele , ja muszę odkładać sama niestety;/ ch,łopak ma lekką pomoc rodziców, więc wydawać 500 zł z 1800 pensji nie daje mi zbyt wiele do odłożenia. Podoba mi się to że jest dlugi okres spłaty i 2 lata po zakonczeniu nauki ale z drugiej strony przeraża mnie to że za 5 lat bysmy mieli dług 30 tysięczny:(. Wiem że wiele osób bierze kredyt studencki zeby odkładać sobie te 600 zł miesiećznie . W moim przypadku szło by to na spłate czesnego.

Gość gość
Kierunek prawniczy w dzisiejszych czasach to pomyłka, wiem to z autopsji. Żeby coś osiągnąć to tylko jak się pochodzi z rodziny prawniczej która już ma jakąś pozycję na rynku, w innym wypadku przebić sie przez juz i tak zapełniony rynek prawników jest bardzo ciężko. Do tego same studia to nic, później jeszcze aplikacja która też kosztuje nie mało. Zanim sie skończy to już trzeba spłacać kredyt studencki a przecież po drodze jeszcze pasuje założyć rodzinę, może kupić mieszkanie itp. Im dalej tym ten kredyt bardziej ciąży.

Gość gość12381
Ja tam mogę polecić Ci dogłębne zapoznanie się z tematem na stronie http://kredytstudencki.com.pl Kredyt Studencki jest korzystnym rozwiązaniem pod warunkiem, że nie przejesz go bez sensu tylko trochę ruszysz głową i wykorzystasz odpowiednio okres studiów oraz uda Ci się odnaleźć na rynku pracy.