Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca Przyszła Mamma

Szczecin, ocena porodówek NOWY TEMAT

Polecane posty

Witam! Zakładam nowy temat o szczecińskich porodówkach, bo w archiwum są tematy sprzed kilku lat i już dawno nieświeże... A sporo się zmieniło. Rodzę za miesiąc i jestem ciekawa Waszych opinii na temat trzech porodówek: Pomorzany, Zdroje i Police. Prywatną Mammę sobie darujmy, nie chcemy reklamy. Słyszę sprzeczne głosy na temat w/w porodówek: Zdroje super! Ale przepełnione... Pomorzany popularne, ale opieka taka sobie... Police kliniczne, ale dobre... Pomóżcie w wyborze proszę. Dziękuję za wypowiedzi w temacie :)

Gość gość
Jak najbardziej polecam Zdroje! Rodziłam tam 3 razy, 2 razy jeszcze w tym starym budynku i ostatnio 2 lata temu w nowym. Oprócz tego, że warunki socjalne są tam teraz super, to opieka od dawna jest tam na najwyższym poziomie. Położne i lekarze jak dla mnie bez zarzutu. A co do tego przepełnienia, to nie sprawiło mi to kłopotu, mówią, że przerób jak w fabryce, ale jak jest potrzeba, to nie wypuszczą Cię ot tak, byle się pozbyć. Moja córka miała okołoporodowe zapalenie płuc i leżałyśmy 8 dni, najpierw na normalnej sali - dwuosobowa z łazienką, a później w tzw. hotelu, wejście zaraz przy noworodkach i też super warunki - tyle że łazienka jedna na dwa pokoje. Bardzo ważne wg mnie było to, że w razie czego jest tam super neonatologia. Mogłabym wystąpić w reklamie tego szpitala, mam same dobre wspomnienia.

Fajnie :) Dziękuję za odpowiedź :) Ja się właśnie boje tłoku - bo statystycznie we wrześniu rodzi się najwięcej maluchów... A dobra opinia niesie za sobą właśnie duży nawał pacjentek.. No nic, czekam na kolejne opinie :)

Gość gość
Myślę, że nie masz się czego obawiać, bo w najgorszym wypadku po prostu Cię nie przyjmą z powodu braku miejsc, sale są dwuosobowe i nie upychają pacjentek na siłę.

Szczecińskie Mamy - wypowiadajcie się proszę :)

Gość gość
Hej, ja dwa razy rodziłam na Pomorzanach (2 lata temu i w lipcu tego roku). Ogólnie było średnio. Opieka nad noworodkiem na wysokim poziomie (b. dobrzy pediatrzy, położne, pielęgniarki), opieka nad matką taka sobie (nie mam porównania, ale podczas obchodu oczekiwalabym czegoś więcej niż zdawkowego pytania o samopoczucie), warunki sanitarne ... niezadowalajace (głównie przez jedno brudne wc). A co do oblozenia, 2 lata temu było większe.

Nikogo nie ma ze Szczecina i okolic?

Są tu mamy ze Szczecina? Wypowiedzcie się proszę :)

Gość Eliza 2014
Ja polecam Schwedt- rodziłam w 2013 i 2015. Aż chce się rodzić tam :)