Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moc soczewek wplywa na ich grubosc?

Polecane posty

Gość gość

Nosilam soczewki -1,0 ale z bliska mialam problemy z czytaniem wiec dostalam na wyprobowanie jednodniowe -0,75 z tym ze nie zdazylam ich wyprobowac bo soczewka sie porwala. Po prostu ja zalozylam, wczesniej obejrzalam czy jestcala, ale czujac szczypanie postanowilam ja zdjac i jeszcze raz obejrzec, niestety zdjelam ja w kawalkach. Wiec pytanie czy soczewki -0,75 sa ciensze od -1,0 i dlatego sie tak szybko porwala czy po prostu dostalam felerna sztuke?

Gość gość
Grubość zależy tylko od modelu i producenta.

Gość gość
Skoro tak to jakto mozliwe ze soczewka tak szybko sie porwala? Nigdy mi sie to nie zdarzylo.

Gość gość
Może miałaś po postu nie oryginalną, kupioną gdzieś na portalu aukcyjnym? Jeśli chodzi o soczewki, to ja preferuję standardowe miejsce zakupu - salon optyczny (np. http://nyczoptyk.pl/) wtedy mam pewność, ze są one oryginalne.

Gość gość
Ja ostatnio odwiedzialam salon optyczny www.okulistyka.opole.pl. Chodzę w okularach, ale z pewnych wzgledow musialam zaopatrzyc się w soczewki, których strasznie nie lubie. Na szczęscie specjalisci dobrali mi swietny model w ktorym dobrze się czuje.