Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Użądlenie pszczoły, osy

Polecane posty

Gość gość

Witam Wszystkich! Bardzo proszę o radę... Czy którąś z Was użądliła może pszczoła/ osa będąc w ciąży? Jestem w 35tc*****erwszy raz w życiu któryś z tych owadów mnie użądlił... Spuchło mi jedynie miejsce użądlenia, wokół zrobiło się czerwone. Przeczytałam w internecie, że jeżeli nie wystąpiła inna reakcja arelgiczna, nie ma powodu konsultacji z lekarzem... U mnie innych reakcji brak, więc nie chce panikowac. Żądła w środku nie widac. Czy któraś z Was była w podbnej sytuacji? Z góry dziękuję za każą radę!

Gość gość
Tak podobny tydzień ciązy i tez ok 2 tyg temu użądliła mnie franca, tez nieco spanikowałam ale poczytałam, miałam tylko plac czerwony, nic więcej się nie działo, wszystko jest OK, ale trzeba uważać.

Gość gość
Jak nie ma żądła to osa bo pszczoła zostawia żądło . Jak nie spuchło i czujesz się dobrze to nic się nie powinno dziać . Chyba że jesteś uczulona

Gość gość
Autorka: Bardzo dziękuję za odpowiedź!

Gość gość
Jak chcesz żeby opuchlizna i zaczerwienienie zeszło to możesz tabletkę wapna taką do rozpuszczania pokruszyć i pomoczyć na miejscu ugryzienia (bo nie wiem czy w ciąży można pić)