Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2letnia siostra mnie bije

Polecane posty

Gość gość

Musze sie nia czesto zajmowac, mama nie daje sobie sama rady i wlasciwie to prawie codziennie zajmuje sie siotra, tata czasem pomoze, ale on radzi sobie jeszcze gorzej niz ja. Nie wiem czemu, ale siostrzyczka mnie nie szanuj****awimy sie, a ona nagle bije mnie po twarzy, lubi mnie szczypac****atrzy przy tym z taka msciwa satysfakcja :( boli mnie to, kiedys mnie przytulala i byla taka kochana, co jest :(

Gość gość
Z liścia pociągnij jej w łeb i wytłumacz g*wniarze hierarchię w tym domu.

Gość gość
to małe dziecko, nie potrafi jeszcze wyrażać emocji, nie robi tego złośliwie... Konsekwentnie należy jej uniemożliwiać bicie Ciebie (np przytrzymując ręce) i tłumacząc, że tak nie wolno, że to boli, do skutku aż zrozumie (może to trochę potrwać). W żadnym przypadku nie wolno jej bić, tylko spokój i tłumaczenie.

Gość gość
Uszczypnij ją i zapytaj się czy podoba jej się takie traktowanie. Powiedz jej, że za każdym razem jak to zrobi, ty jej oddasz. Smarkula się poryczy i już tego nie zrobi.

Gość gość
Poczytaj o buncie dwulatka, to łatwiej będzie Ci zrozumieć zachowanie i dziecka i wiedzieć jak reagować

Gość gość
Gość powyżej udziela głupich rad. Nie szczyp dziecka i nie bij, to niekoniecznie zadziała , to tylko małe dziecko, które nie potrafi poradzić sobie z emocjami. Nie zniżaj się do jego poziomu.