Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ela6932

nie wiem co zrobić i gdzie szukać pomocy

Polecane posty

Moja sytuacja jest dość skomplikowana. Mieszkam aktualnie w Uk z partnetem i Synem. Partner znęca sie nademną psychicznie i fizycznie. Chciałabym go zostawić i najlepiej wyjechać do Polski lecz niestety nie miałabym tam gdzie mieszkać z Synem. Nie wiem czy mam jakieś szanse żeby uzyskać jakąkolwiek pomoc od Państwa ? boję się, że sobie nie poradze. Nie mam pojęcia co robić. Bardzo proszę o jakiekolwiek rady.

Gość gość
Jakąś rodzinę w Polsce masz? Może konsulat jakoś by pomógł, znalazł miejsce dla samotnych matek w kraju?

mam tylko mame ale niestety nie jest w stanie mi pomóc. a gdzie takiego konsultanta wogóle szukać ?

Gość gość
z jakiej racji ktos by tobie mial pomoc??? tylko alkoholikom, cyganom i ukraincom pomagają

Gość gość
Niech zgadnę; a ten twój partner to ciapaty? Bo jeżeli tak to się nie dziwię.

Gość gość
A próbowałaś zadzwonić na "niebieską linię"?

Gość gość
Dzwoń i uważaj na siebie. Mam nadzieję, że Ci się ułoży.

napisałam do nich maila bo trudno mi o tym rozmawiać. mam nadzieję że ktoś odpisze. dziękuje

Gość gość
W Polsce nie ma pomocy dla ofiar przemocy. Mieszkania ci przecież nie dadzą, czeka się z 10 lat, a i tak nie ma gwarancji, że dadzą. Co najwyżej dom samotnej matki, ale ile można tam mieszkać... Zasiłek na dziecko jest bodajże 100 zł i jakiś tam zasiłek jeszcze się należy, ale to grosze a i jeszcze obiady darmowe dają z jadłodajni, przynajmniej u nas w mieście. Najlepiej, żebyś miała jakąś dobrą pracę, wówczas mieszkanie wynająć i opiekunkę dla dziecka, ale to musiałabyś min. z 3 tys zarabiać w Polsce... Jakie są koszty utrzymania w Twoim kraju nie wiem...