Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluśkamamuśka

Chcę wyjechać z mężem i dzieckiem do Niemiec. Jak szukać pracy?

Polecane posty

Gość maluśkamamuśka

Nie wiem od czego zacząć. Język znam perfekcyjnie, ale co z tego, skoro nie mam znajomych, a wiadomo, że najlepiej tak byłoby wyjechać. Pracować będę ja, mąż w domu zostanie na początek z dzieckiem. Doradźcie coś, bo sytuacja nas zmusza, a naprawdę nie wiem jak szukać

Gość gość
tez o tym marze z tym , ze jestem sama z dzieckiem a to o wiele trudniej. Na fb jest forum berlinczycy tam duzo pisza jak zaczac. jaz zyc, odnalesc sie w nowym miejscu.

Gość gość
Uważaj, żeby Ci jugendamt nie odebrał dziecka. Oni polują na obcokrajowców i pod byle pretekstem (np. rozmawianie z dzieckiem po polsku) mogą zabrać Ci dziecko.

Gość gość
nie prawda np w berlinie miejscami slychac samych polakow rowniez sa z dziećmi jakos im nie odbieraja. P********z głupoty:P

Gość maluśkamamuśka
moje dziecko jeszcze nie mówi :P ma pół roku :)

Gość gość
W DE jest dużo Polaków ale nie licz na ich pomoc jeżeli nie masz znajomych. Przydałoby się trochę gotówki na start przynajmniej z 1.000 €, z dzieckiem i mężem który ani me ani be, będzie trudno. Ale jeżeli znasz język to kolosalna zaleta. Na początek weź obojętnie jaką pracę żeby się zahaczyć, później zmienisz. I nie bój się niczego, możesz tylko wygrać bo gorzej nie będzie. Będzie lepiej jeżeli wyjedziesz sama a ich później sciągnies.

Gość maluśkamamuśka
Nie zostawię ich tu zwłaszcza, że syn taki maleńki jest. 1000 euro się znajdzie, wiem, że ciężko bez znajomości. Myślicie, że mam jechać i tam szukać ? Trochę ryzykowne...czy znaleźć coś będąc w Pl jeszcze? Kogo potrzebują poza opiekunkami ? Bo nie chcę pracy z zakwaterowaniem i wyżywieniem, tylko żebym normalnie mogła po pracy wrócić do męża i dziecka.

Gość gość
to chyba wiadomo jak sie ma choc odrobine inteligencji 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk