Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga kreska po 30 min ciąża czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam test Pink wiem że jest wyraźnie napisane że wynik odczytuje się do 5 min max 10 ale po 30 min wyszała mi wyraźnie druga kreska. Miesiączka spóźnia mi się 2 dni czy może to być jednak ciąża?

Gość gość
Nie.Skoro spóźnia się miesiączka to kreska by wyszła od razu a nie po 30 min jak test jest już nieważny. No i pinki mają to do siebie że ta kreska się robi. Wiem bo jak się starałam to sprawdzałam.Jak już zaszłam to 3 dni przed @ kreska pojawiła się już po 30 sek. a w terminie praktycznie od razu

Gość gość
Dzięki za odpowiedź, pewnie i tak jeszcze zrobię drugi test, tylko innej firmy. O maluszka staram się od 3 cykli, ostatnio miałam sporo stresów, wiec może też dlatego spóźnia mi się @, choć myślałam że się może już się udało

Gość gość
a jaki jest najlepszy test? ostatnio widuję albo pink albo QUick

Gość gość
uwazam ze tak, ciaza. moze sie zminic nawet do godziny. teraz takie sa testy. ja robiłam dwa. jeden negartywny, drugi negatywny. po czasie chciałam wyrzucic patrze dwie kreski, piaty miesiac, testy sa takie. rozmawiałam z lekarzem o tym na wizycie. tak czasami bywa, tak samo jest z innymi testami.

Gość gość
Mogę ci polecić nordtest. Robiąc testy on najwyraźniej pokazywał ciążę(przed miesiączką był bardziej pozytywny niż inne testy w terminie @ )

Gość gość
Najlepiej zrób kolejny test za dwa dni

Gość gość
moim zdaniem nie

Gość gość
na 90 % brak ciązy jeśli byłabyś kreska pojawiłaby się od razu:) U mnie kilka razy kreska pojawiła się po dłuższym czasie ale w ciąży nie byłam. Na prawde nie ma sensu patrzeć na test po upływie wyznaczonego czasu. Oczywiście jeśli spóźnia CI się okres możesz być w ciązy tylko stężenie HCG jest jeszcze zbyt małe:) dziewczyny które piszą, że u nich pojawiła się kreska po dłuższym czasie i okazało się, że były w ciąży po prostu błędnie odczytują wynik:) - w dniu kiedy kreska pojawiła się później to była powodem reakcji chemicznej testu ( w większości testów po upływie wyznaczonego czasu pojawi się ta druga kreska). Beta HCG była zbyt niska do wykrycia, ale jak już powtórzyły test pózniej beta przyrosła i test ja wykazał ciąże-ot cała tajemnica drugich kresek po czasie:)))

Gość gość
gość18.16 dobrze napisane nic dodać nic ująć

Gość gość
nie rób sobie nadziei

Gość gość
No własnie nie. Przecież mówię ze u mnietak było. negatywne a jeden nagle pokazał druga kreske. poszłam od razu do swojego gin - ciaza. Różnie bywa przeciez.

Gość gość
Gość20.07 a po jakim czasie pokazała się ta druga kreska?

Gość gość
U mnie była druga kreska dopiero po godzinie, tak spojrzalam z zalem wyrzucając do kosza... I teraz ta druga kreska ma 9 tygodni i właśnie smacznie spi obok mamusi :-) Nie wszystko stracone.

Gość gość
może być dobrze a może nie?

Gość gość
Oczywiście, to ja od 9-tygodniowego malucha. U mnie taki test wyszedł w dniu spodziewanej miesiaczki, dopiero kilka dni później druga kreska pojawila się od razu.

Gość gość
mi druga kreska wyszła dopiero 5 dni po @