Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

schemat żywienia 6 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Proszę napiszcie co i o której jedzą Wasze półroczne dzieci, pytam bo moja córeczka nie chce jeść ostatnio mleka a zjada tylko po 120 ml za to zupki i deserki zjada chętnie mleko je co 3 godziny, chciałam skonfrontować to z tym co ile Wy podajecie swoim maluchom mleko i ile go wypijają. Moja mala 10 września skończy 6 miesięcy

Gość gość
Mam cynka prawie pół rocznego, mleka zjada po 180 ml tak 3 razy dziennie, do tego kleik z owocami na noc, obiadek i na podwieczorek same owoce.

Gość gość
Moja 21 wrzesnia skonczy roczek i jest tylko i wylacznie na piersi bez dopajania i dokarmiania, chcialabym zeby zaczela jesc a ona wszystko wypluwa

Gość gość
Czyli trzy mleka juz powinny wystarczyć dla takiego malucha, a jakie odstępy pomiędzy posiłkami robicie ?

Gość gość
Moj na piersi, wiec nie wiem ile tego mleka zjada, ale je ok 3-5 razy, w tym raz nocą. Do tego obiadem 120 gr, 150 ml soku i kasze gryczana lub jaglana do picia na noc - 150 ml na mm.

Gość gość
A godziny mniej więcej 6 piers 9 piers 11 sok plus piers, czasem nie chce już mleka 13 obiad 16 piers 19 mm z kasza 24 piers

Gość gość
a moj tylko cycka, dopiero zaczynamy od przyszlego tygodnia rozszerzanie diety