Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z PayU na allegro

Polecane posty

Gość gość

Robiąc zakupy na allegro zawsze płaciłam przez PayU, aż tu nagle jakiś czas temu podczas próby zapłaty właśnie przez PayU zaczęło wyskakiwać mi okienko do logowania z komunikatem: Witryna https://secure.payu.com prosi o podanie nazwy użytkownika i hasła. Komunikat witryny: „PayU API Payout” Wykonując tę same transakcję mobilnie nie ma najmniejszego problemu z płatnością. Dlaczego nie idzie na kompie, a przez tel już tak? Czy ktoś wie na czym polega problem?

Musisz napisać do Allegro. Ja też mam z tym problem, ale inny bo sprzedałem ostatnio wieże i chłop mi wpłacił na PayU. Nie mam tam konta skonfigurowanego i od kilku miesięcy drocze się z Allegro, żeby mi wypłacili te 170zł. Nie chce mi tego konta skonfigurować, bo wyskakuje błąd. 2 tygodnie temu wysłali mi formularz, który mam wydrukować, wypełnić, zeskanować i wysłać im. Ale nawet nie chce mi sie tego robić i dałem sobie spokój. Domniemam, że za kilka dni już te pieniądze przepadną. Więc jedynym wyjściem będzie napisać do nich, choć nie liczyłbym na fachową pomoc.

Gość gość
Naprawdę dasz sobie spokój z 170zł? To jest Twoja kasa. Ja bym nie odpuściła. Co do tematu, to dzięki za odp.

Wiem, ale to i tak nie ma sensu. Zrobie te dokumenty dla nich, a i tak oni nic nie zrobią. Nieważne. Zobaczę po weekendzie. Nie ma za co :D

Gość gość
Ja bym nie odpuściła, ciul te 170zł, chodzi o zasady. Zrób te dokumenty koniecznie. Z****** allegrowa biurokracja.

Gość gość
05 10 2015r wygrałem aukcję i zapłaciłem przez wynalazek pt. payu . Ponieważ sprzedawca nie miał konta powiązanego z payu zwrócił mi wpłatę na konto payu 07 10 2015. Miałem nieaktualny numer rachunku bankowego więc musiałem go zmienić. W tym samym dniu zrobiłem przelew1,01 PLN z mojego aktualnego rachunku bankowego (Bank Pocztowy). Do dnia dzisiejszego nie mam potwierdzonej zmiany rachunku powiązanego z payu, nie ma zwrotu kwoty przelewu aktywacyjnego na mój rachunek w Banku Pocztowym, nie mogę zamienić wirtualnych pieniędzy z konta payu na pieniądze realne. allegro i payu na moje prośby o wyjaśnienie sytuacji (Ticket#120689465, 120693151, 120717345, 120724637, 120736718) nie odpowiada. W porównaniu z payu Al Capone był filantropem

Gość gość
Też czekałem na weryfikacje nowego konta bankowego kilka dni. Niestety trzeba czekać.