Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co kogos zmuszac do uprawiania seksu skoro

Polecane posty

Gość gość

ON SAM nie bardzo to czuje i chce zmieniac? Wmawia sie ludziom, ze zycie seksualne jest takie super dla zdrowia i w ogole. Ale rownie dobrze mozna powiedziec, ze sport taki jest i wysylac ludzi przymusowo na terapie, bo nie biegaja. Jesli ktos ma libido niskie albo nawet jesli je utracil i JEMU to nie przeszkadza, to nie widze najmniejszego sensu w DOSTOSOWYWANIU sie do partnera 'bo on chce' ani do jakis standardow spolecznych.. Mozna z partnerem zerwac i znalezc innego albo pozostac samotnym, a nie robic cos wbrew sobie i walic sobie psychike. Oczywiscie CALY CZAS MOWIE o osobach NIE czujacych potrzeby zmiany. Bo jak czuja i chca - to wiadomo, leczenie.

Gość gość
nikt nie zmusza

Gość gość
Mowi sie w spoleczenstwie, ze jak utraciles zainteresowanie seksem czy jak masz libido na granicy aseksualnosci, to powinienes to leczyc.

Gość gość
czasem zmusza sytuacja, strach przed samotnoscia, troska o dzieci itp.

Gość gość
A to ja myslalam, ze ludzie marza raczej o zwiazku w ktorym byliby szczesliwi, a nie przymuszali sie do czegos. Jest ogromny nacisk na uprawianie seksu, czasem jak sie to slyszy to mozna dojsc do konkluzji, ze to powinna byc jedna z nadrzednych czynnosci zyciowych. A ludzie, ktorzy seksu nie uprawiaja, nie chca, nie musza, sa uznawani za cnotki, dziwakow i nie wiadomo co jeszcze

Gość gość
jakby moja matka mi powiedziała, ze uprawiała seks na sile z ojcem bo inaczej od niej by odszedł i nie mielibyśmy ojca to... odebrałbym to strasznie.

Gość gość
Po co miałaby Ci o tym mówić - to nie Twoja sprawa?

Gość gość
ale powód byłby chory. I to moja sprawa bo to przeze mnie by to było chyba, nie?bo jestem na świecie

Gość gość
Moja mama nie interesowała sie sexem, a jak ojciec ją zdradził to go wygnała z domu, gdzie pieprz rośnie :D Więc nie musicie sie zmuszać, możecie robić co chcecie :p

Gość gość
Bo sie nie bierze partnera jak się seksem nie interesuje wcale - zeby nie krzywdzic siebie i innych. A jak malo to dobrac parnera z podobnym libido i juz

Gość gość
Oj tam, jest wiele chorych powodów dla których ludzie mają dzieci i są ze sobą, albo tez się rozstają, nie wszystkie się nadają do tego, zeby mieszac w nie dzieci. Jesli ja nie mam takich potrzeb, a partner tak to można mu pozwolić je realizowac gdzie indziej.

Gość gość
Nie przesadzajmy, wiele osob mimo wszystko ceni sobie milosc, czulosc, wiernosc i uprawianie seksu partnera z kims innym poczytuje za zdrade. Mozna sie rozstac, a najlepiej myslec i nie chodzic do lozka na sile i wpadac jesli popedu sie nie ma w ogole, to anormalne

Gość gość
seks nie jest najwazniejszy

Gość gość sisi
Dokładnie.