Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dom z bali

Polecane posty

Gość gość

Czy domy z bali są chętnie w Polsce budowane? Czy widzieliście gdzieś wieś, zabudowania z domów z bali?

Gość gość
nie wiem czy są chętnie budowane. Widziałem kilka takich domów z bali na żywo i naprawdę pięknie się prezentują. Z reszta możesz zobaczyć na stronie http://www.findrewno.pl/ jak wygląda taki dom z bali w środku i na zewnątrz. Ta firma buduje w Polsce domy z bali.

Gość Lucjan z małopolski
Najlepsza opcja jaką można sobie wybrać na gniazdko rodzinne to dom z bali. Zdrowo, ekologicznie i przede wszystkim klimat takiego domu jest niesamowity, a wypoczynek w nim to czysta przyjemność. Ja już kilka lat w takim domu zamieszkuję i za nic bym nie zamienił go na murowany. Zainteresowanych tematem zachęcam do zapoznania się z technologią budowy takich domu. Takie budynki postawione z odpowiedniego materiału i przez konkretnych fachowców są na pokolenia. Sporo informacji znajdziecie na stronie firmy Wikpol. http://domyzbali.lublin.pl/

Gość gość878
Takie domy są rzadkością dzisiaj. Dużym plusem takiego to że trzymają ciepło zimą a chłodne latem i są energooszczędne. Minus to że są drogie.

Gość gość
Mi zimą zbudowali dom drewniany (z bali) w www.naturekodom.pl. Grubość ścian zewnętrznych jest stosunkowo mała, lecz wydajna pod względem termoizolacyjności. Wysyłałem kilka zapytań ofertowych do różnych firm. W Nature Eko Dom odpisano mi bardzo merytorycznie, czego mam się spodziewać, co uzyskam, jakie projekty mam do dyspozycji. Zaproszono mnie nawet do domu pokazowego. Właściciel firmy mieszka w wybudowanym przez siebie domu drewnianym. To jednak daje zaufanie, bo widać, że ludzie, którzy stawiają ci dom z bali pasjonują się tematem. Powiedziałem, żeby z budową się nie śpieszyli i żeby wszystko dokładnie zostało wykończone pod klucz, no i faktycznie rewelacyjna współpraca, planowa.