Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy urosną mi piersi jeszcze?

Polecane posty

Gość gość

Za 3 miesiące skończe 15 lat a piersi mam nadal takie jak bym zaczęła dopiero co dojrzewać ;/ może i troszke mi urosły bo wcześniej w ich obwodzie miałam ok 78 cm teraz mam koło 82. Ale to i tak strasznie mało ;/ prawie wszystkie staniki są dla mnie za duże :/ jeszcze czuje w biuście jakieś guzki i one przy dotykaniu czy położeniu się na brzuchu bolą w dodatku są twarde

Moja droga, jesteś młodą dziewczyną. Nie masz jeszcze 15 - stu lat a już chciałabyś mieć ciało dorosłej kobiety. Dopiero zaczynasz dojrzewać. Gdy ją miałam 15 lat w ogóle nie miałam piersi, nic a nic. Dzis mam 18 lat i wcale mam nie większe. Mam małe piersi i wcześniej miałam przez nie kompleksy, lecz wszystko się zmieniło. Wytłumaczyłam sobie, że małe jest piękne a ja muszę akceptować siebie taką jaka jestem :) Pozytywne myślenie to połowa sukcesu ;)

Gość gość
Te guzki są niepokojące. Napisz coś więcej o nich. Nasz je w obudwu piersiach? Ile i jak duże?

Gość gość
Ola188, martwie się bo moje koleżanki mają pokaźne biusty, a ja nie mam :-( ja dojrzewam tak jak moja ciocia. Okres dostałam w tym samym czasie co ona, nawet miałyśmy takie same początkowe cykle. Jej biust zaczął rosnąć tak na prawde to chyba w liceum, teraz nosi stanik 75C.

Gość gość
Gość z 00:55, te guzki to są wielkości mojej piersi. Słyszałam, że przy dojrzewaniu i jak biust jest mały to wyczuywalne są to te gruczoły.

Nie patrz na koleżanki i bądź sobą! :) Miałam taki sam problem a dziś wraz z moimi koleżankami czasem podśmiewujemy się z mojego małego biustu. :) Mam duży dystans do siebie i nadzwyczajnie śmieje się z moich niedoskonałości :) Najlepszym rozwiązaniem jest optymizm :)

A co do guzków, jeżeli w każdej z piersi jest wyczuwalne kilka takich to porozmawiaj z mamą i niech zapisze Cię na USG piersi a wtedy lekarz sprawdzi czy dzieje się coś niepokojącego.

Gość kobieta N
ja powiem ci tak zaczęłam dojrzewać w wieku 12l wtedy też dostałam miesiączkę w wieku 13l przestały mi rosnąć [w biuście miałam 78 pod biustem 65] potem mi w ogóle nie rosły do 18r.ż, a gdy miałam już 18 zaczęły mi nagle rosnąć piersi, biodra, uda w piersiach mam obecnie 87cm [pod 65cm] w biodrach 90cm [miałam 85cm] w udzie 51cm [miałam 47cm] niczym się nie martw :) wszystko przyjdzie w swoim czasie ;) ja tez miałam straszne kompleksy, teraz mimo ze tylko trochę większy jest to go pokochałam :) jest w sam raz :)

Gość gość
Akurat mam o tyle szczęscie, że koleżanki nie robią sobie żartów z mojego biustu, chłopaki też nie. Z mama praktycznie na takie tematy nie rozmawiam, bo staniki też sama kupuje. Ona te rzeczy uważa za temat tabu. Więc wizyta u lekarza i jeszcze z jej obecnością to wgl odpada. Nie wiem, może jak okres mi się wyreguluje to wtedy zaczną mi rosnąc. Żadna z kobiet w mojej rodzinie płaska nie jest... dużych biustów nie mają to fakt, ale ten biust jednak mają. W biodrach mam 88 udo 52 jak coś.

Gość gość
a ile masz pod biustem?

Twoja mama decydując się na macierzyństwo mogła zdać sobie sprawę ze dzieci dojrzewają i należy im pewne sprawy tłumaczyć. To może ciocia? Powiedz jej ze coś niepokojącego dzieje się z twoimi piersiami i opowiedz o tych guzkach. Może ona niech porozmawia z Twoja mamą:)

Gość gość
Pod biustem mam koło 70 cm. Z ciocią nie da rady. Wyjechała praktycznie na stałe za granice i jest w konflikcie z moją rodziną, mamy jedynie sporadyczny kontakt mejlowy, ale odpada i tak.

A ktoś inny z rodziny? Dobrze by było gdyby ktoś wytłumaczył twojej mamie co musi zrobić w momencie gdy dziecko dojrzewa

Gość gość
Ja mam małą rodzinę :-( nie mam przyjaciólek też, z bratową mam dobry kontakt, ale o takie intymne sprawy jej nie zapytam. Poza tym ona ma biust ogromny, więc wątpie żeby mi coś pomogła heh ;-) i widziałam jej zdjęcie z podstawówki to już spore miała. A kobiety z jej rodziny są szczupłe, ale farciara strasznie jej zazdroszcze. Nie wiem, poczekam może jeszcze troche. Ale moja mama to jest taka, że unika lekarzy i powiedziała by tylko, że przesadzam i nic mi nie jest. Co prawda boli mnie tylko lekko jak dotykam lub kłade się na brzuchu, no ale guzki są.

Gość gość
Mam jeszcze koleżanke, która w wieku 9 lat okres dostała a w wieku 12 lat miała biust takie B. Więc chyba jak okres się wyreguluje i te hormony uspokoją to może wtedy coś ruszy... W zeszłym roku ważyłam 43 kg chyba, teraz waże 52 a w cycki nic nie poszło...