Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia1223456

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość Kinia1223456

Witam was kobietki, trochę się rozpisze ale chce wam dokładnie wytłumaczyć mój przypadek. Przejrzałam chyba wszystkie możliwe fora więc mam mieszane uczucia. Może któraś z was miała podobny problem lub sytuacje... Przez 2 lata brałam tabletki anty, przestałam je brać 12 maja. Okres miałam cały czas regularny co 21 dni. Planowo powinnam dostać 5 sierpnia tego miesiąca ale nie dostałam. 15 sierpnia partner doszedł we mnie i planowo był to dzień płodny. Ze względu na spóźniającą się miesiączke 17 sierpnia poszłam na bete wynik: 2 więc ujemna. Tego dnia było również plamienie lekko brązowe tak przez dosłownie chwile. 20.08 partner ponownie doszedł we mnie. Dzisiaj mamy 22 okresu brak i przez moment rano pojawiło się bladoróżowe plamienie delikatne dosłownie a w tej chwili ma taki kolor mleczny. Wczoraj wieczorem towarzyszył mi kujący ból podbrzusza. Temperatura w pochwie przez caly tydzien 36.9-37.1. drażliwe sutki od ok. tygodnia. Nigdy nie miałam problemów z opóźniającą się miesiączką nawet gdy nie brałam tabletek. Stąd moje pytanie o co w tym może chodzić.. Powtórzyć bete, czy poczekać jeszcze... Miała któraś z was może podobną sytuacje? Jeśli okres nie pojawi się do przyszłej środy wybiorę się do lekarza. Ale wiecie jak to jest żyć w takiej niepewności...

Gość gość
Co 21 dni miesiaczka? To raczej nie jest ok. I jeżeli miałaś dostać 5 sierpnia i nie dostałaś to 15 sierpnia raczej dni plodnych nie miałaś, skoro ci się okres nie pojawił

Gość gość
Czemu nie zrobisz po prostu testu? Jezeli partner dochodzi w Tobie, to zawsze jest przynajmniej 1% szansy, ze dojdzie do zaplodnienia (skoro nie wiesz, kiedy byly dni plodne). Aczkolwiek w tym wypadku watpie, bys w niej byla.

Gość gośćKinia1223456
Przy braniu tabletek miałam co 28 dni potem przesunął się co 21 (zawsze to była środa). No ale dzisiaj jest to 38dc co nigdy się nie zdarzyło. Płodne nie płodne chodziło mi raczej o to, że płodne jeśli miesiączka byłaby w terminie. Test domowy robiłam chyba 8 i 10 oba ujemne. Beta 17 ujemna nie wiem czy to mogło być za wcześnie czy po prostu ciąży nie ma...

Gość gość
Wątpię byś była. Ale poczekaj kilka dni przed kolejną betą i idz do ginekologa bo nie masz okresu już dość długo

Gość gość
Szansa niewielka. A 38 dc to prawie 2 cykle. Powinnaś iść do gina. Beta by juz wskazała ciążę

Gość Kinia1223456
Poczekam do przyszłej środy i pójdę. Dziwi mnie tylko to bladoróżowe plamienie którego nigdy wcześniej nie zaobserowałam i ta beta 2 zamiast 0.1 ale może po prostu w szpitalu mają takie normy bo podają tylko dla mężczyzn, kobiety miesiączkujące, w menopauzie i później tylko 4-5 tydz 1500-23000

Gość gość
To w moim szpitalu robią test na zasadzie dodatni ujemny. Nie badają poziomu. Plus ze zapłaciłam tyle co za test sikany

Gość Kinia1223456
Możliwe że tak jest... Chyba po prostu przeczekam te kilka dni i wybiorę się do lekarza bo to może być torbiel lub coś podobnego choć nigdy nie miałam z tym problemu. A to bladoróżowe plamienie to może być implantacyjne?

Gość gość
Może, ale nie musi. Wydaje mi się ze beta bylaby juz wyzsza

Gość gość
Nie spinaj się tak:-) bo chęci/stres robią swoje

Gość Kinia1223456
No muszę trochę się rozluźnić chyba.. :) wolałabym już wiedzieć wszystko co i jak ;P