Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupić mieszkanie czy wybudować dom ?

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat i jestem sama. Kilka lat mieszkałam poza miejscem z którego pochodzę , wynajmowałam wtedy mieszkanie. Teraz wróciłam w rodzinne strony. Póki co do rodziców, mają spory dom w którym mieszkają sami, więc nie jest to jakiś problem. No ale nie chcę całe życie mieszkać z rodzicami. Na początku myślałam o mieszkaniu ale ostatnio stwierdziłam że jednak chciałabym mieć swój dom. Nie za duży ale dom nie mieszkanie. Nie wiem jednak czy nie porywam się z motyką na słońce. Będę musiała wziąć kredyt , ale dobrze zarabiam ( mam około 7 tysięcy na miesiąc na rękę, umowa na czas nieokreślony, wszystko na papierze, bo mam umowę o pracę ze stawką 10 tysięcy brutto , premia jak coś to roczna , więc tego nie wliczam, miesięczną mam stałą pensję niezależną od czegokolwiek ) . Działkę już mam , także ten koszt odpada. Zastanawiam się tylko czy podołam temu wszystkiemu. Na pewno łatwiej byłoby kupić mieszkanie, ale poza tymi paroma ostatnimi latami kiedy wynajmowałam mieszkanie cały czas mieszkałam w domu.

Gość gość
Rozłóż namiot.