Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dominika159

Co zmienić ?

Polecane posty

Hej, nie wiem czy dobrze trafiłam ale mam nadzieję, że tak:) Dziewczyny bardzo proszę was o rady dotyczące mojego wyglądu... Naprawdę nie mogę już na siebie w lustrze patrzeć wyglądam beznadziejnie :( Co mogę w sobie zmienić ? Moja skóra na twarzy jest bardzo sucha i szybko się czerwieni, mam pełno zaskórników i cały czas męczę się z suchymi skórkami i naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak się ich pozbyć. Nigdy nie używałam żadnych innych kosmetyków oprócz różnych kremów nawilżających (ale żaden się nie sprawdził) płynu do mycia twarzy a z kosmetyków do malowania to tylko tusz do rzęs. Bardzo proszę was proszę doradźcie mi jak mam pielęgnować moją skórę i jak mam sie malować, żeby lepiej wyglądać. http://images69.fotosik.pl/1123/a614f08a6af84acfmed.jpg

Gość gość
Kwasy, kwasy kwasy. Na początku kwasy PHA, potem możesz spróbować migdałowego i salicylowego (jeśli nie masz uczulenia na salicylany, salicyl zwłaszcza na partie z zaskórnikami). Na Zrób sobie krem masz krem z PHA, na Biochemii Urody tonik PHA. Na obu znajdziesz też zestawy z migdałem i sera BHA/LHA (kwas salicylowy), jest też dobry tonik-żel z migdałem z bodajże Norela. Toniki i kremy kwasowe możesz stosować co dzień, mają niskie stężenia, nie zaszkodzą. Do mycia olejek myjący albo coś delikatnego bez sulfatów, rano wystarczy dobry płyn micelarny (np. Bioderma czerwona). Krem nawilżający na dzień to np. jakiś z mocznikiem (Eucerin, Oceanic, Rossman w serii Isana chyba ma). Kremy Fitomedu też będą dobre (nawilżający tradycyjny, mój krem nr 11) czy te z Sylveco (wszystkie z serii "lekkich"). Polecam też tonik lukrecjowy z Fitomedu.