Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek prawie nie sypia

Polecane posty

Gość gość

Zdecydowalam sie zapytac, bo może któraś z Was miala podobna sytuacje. Noworodek po tygodniu bycia bardzo spokojnym praktycznie z dnia na dzien sie zmienia: robi sie placzliwy, marudny, prawie nie sypia (to sa raczej niespokojne drzemki przerywane kwileniem i poplakiwaniem). Poszłam skonsultować się z pediatra, ten z kolei odsyla nas na obserwacje do szpitala gdzie nic nie widza niepokojacego w wynikach badań. Szukac dalej pomocy, czy zaakceptować, ze dziecko jest nadaktywne?

Gość gość
Pewnie ma kołki bystrzaku

Gość gość
może zawijaj dzidzie w becik tak żeby było otulone...a jak pediatra stwierdził ze do szpitala na obserwacje to z powodu nadpobudliwości???

Gość gość
Kolki nie trwaja caly dzien bystrzaku. Lekarz skierowal nas, jak to ujal, z powodu zmiany zachowania i wlasnie nadpobudliwości. Stwierdzil, ze wszystkie odchylenia od normy trzeba sprawdzac. Ale co jest norma u czloweczka który ledwo co przyszedl na swiat...

moze po prostu czuje sie samotny, macie spiworek? okrecacie go kocem? u nas w supermami kojcu dziecko spalo i w spiworku

Gość gość
Moja tak miała.Normalnie już nie wiedziałam co robić bo nakarmiona,przewinęta itp i na non stopie płakała.kolki to nie były tylko po prostu potem się okazało ze tak miała.Noce zaczęła przesypiać dopiero około 3 rż a w dzień przestała spać jak miała 1,5 roku.Teraz ma 6 lat i nadal za dużo nie sypia.

Gość gość
U nas też był problem. Miał takie skoki, tydzień spokoju, tydzień płaczu. U nas pomogły wieczorne spacery. Dziecko jakby musiało się wyciszyć.

Gość gość
Moje dziecko też nie spało, wiecznie było przy piersi, nie widziałam w tym nic dziwnego. Niby usypiało, zabierałam pierś i był alarm.

Gość gość
Moja corka miala tak,ze w nocy caly czas stekala i prezyla sie. Nie dalo sie spac przy niej. Na rekach spokoj. A jak sie ja odlozylo to znowu to samo. Minelo dopiero jak skonczyla ok 2.5 miesiaca. Pediatra mowil mi, ze kolki zaczynaja sie mniej wiecej jak dziecko skonczy 3 tygodnie. Twoje jest wiec za malutkie.

Gość gość
Moj syn tak mial, po wizytach u pediatrow, a nawet u kardiologa okazało się że dziecko po prostu nie dojada na piersi Wprowadzilam mm i wszystko minelo.

Gość gość
Moja córka też tak miała. Okazało się, że ma refluks żołądkowo-przełykowy. Dostała syropek i kilka wskazówek odnośnie postępowania z takim dzieckiem i było lepiej.