Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intruz we wlasnym domu

czuje sie niechciana we wlasnym domu...

Polecane posty

Gość gość
co jest nierealne?? że rodzeństwo dziliło razem pokój. Kiedyś to była norma. Znam osobiście bliźniaczki które dzieliły nie tylko pokój ale i jedno łóżko przez cała szkołę podstawową (8 klas).

Gość gość
Tylko jak będą starzy i będą potrzebować opieki to będą innaczej z tobą rozmawiać. Współczuję tobie takich teściów i patowej sytuacji.

Gość gość
ale macie w TAKICH warunkach. Nie wierzę że takie kretynki nie są utylizowane...

Gość gość
20:25 moze tez dlatego, ze musieliby sami na nia wylozyc, bo wy, z tego co sie orientuje jestescie goli i weseli. a jesli uwazasz, ze dzieci kiedys wypomnom dziadkom ze ci nic im nie dali pamietaj, ze na dzien dzisiejszy dali im wiecej, niz ty im zaoferowalas. od dziadkow dostali 12 pokoj, przez co musza sie gniezdzic w jednym pokoju kolejne lata na starosc a ty jedyne co dalas do tej pory dzieciom to mleko z cycka i troche wolnego czasu. ps. nie wiem jaki kierunek studiujesz, ale zycze powodzenia w nauce w 12m pokoju z 2 rozwrzeszczanych dzieci.

Gość gość
mam pomysł kupce sobie przyczepę kempingową, postawcie na podwórzu i problem z głowy, na to teściowie nie muszą wyrażać zgody, wy zamieszkacie w przyczepie, wasze dzieci zyskają pokój, a teściowie nie muszą się zamieniać, wszyscy zadowoleni

Gość intruz we wlasnym domu
dom jest maly co ja na to poradze? dom w ktorym mieszkali jeszcze dziadkowie meza, a tescie sprowadzili sie tu po ich smierci.

Gość gość
kupcie sobie przyczepę kempingową, wy będziecie mieli gdzie się wynieść, wasze dzieci zyskają pokój, dziadkowie nie będą się musieli przenieść:P same plusy

Gość gość
hahaha autorko jestes bezdennie głupia!!! :-)

Gość gość
Brat z siostrą raczej nie mają wspólnego pokoju, zwlasza nastolatki.

Gość gość
20:37 sa rozne realia, nei kazdy zyje jak paczek w masle, ludzie zyja w baaardzo roznych warunkach. jestem w stanie uwierzyc w ten dwupokojowy domek.

Gość gość
Durna prowokacja. Nikt normalny by nie pisał jakby po nim wszyscy jechali

Gość gość
co do brata i siostry to też sie nie zgodzę. Sąsiedzi rodzeństwo razem dzieliło pokój nawet jak chodzili do liceum. Oboje mieli swój półkotapczan w malutkim pokoju. Dopiero na studiach dziewczyba wyjechała do innego miasta.

Gość gość
intruz we wlasnym domu dziś to jeszcze mam byc im wdzieczna za to ze moge studiowac? no prosze was nie przesadzajcie. oni mi studiow nie oplacaja, co najwyzej tesc posiedzi pare razy z dziecmi jak mnie nie ma. XXX Otóż to, masz być im wdzięczna. Masz dach nad głową. W innym przypadku musiałabyś spłacać kredyt, albo płacić odstępne i nie było by kasy ani czasu na studiowanie Poza tym, jak się chciało studiować, to trzeba było dzieci nie robić. A jak się chce mieć spokój od teściów to trzeba mieć swoje lokum. A teściowie mogli was olać i mieszać na luzie w swoim mieszkaniu, a tak to mają tam z wami niezły sajgon. Nie dość, że wy roszczeniowi to jeszcze do tego dzieci, czasem zostawiane im pod opiekę. No dziękuję bardzo, nie byłabym szczęśliwa na miejscu twoich teściów, że mam takiego bezmyślnego syna i roszczeniową synową:/

Gość gość
Ja też jestem w stanie uwierzyć w ten domek. Ostatnio widziałąm w jakimś programie telewizyjnym (taka ruda dziennikarka odnawia domy ubogim rodzinom) właśnie taki domek. Mało tego był bez łazienki a kabina prysznicowa stałą w pokoju mamy. Kibelek to była taka skrytka na korytarzu. Zamiast drzwi była firanka.

Gość gość
Facet by nie wytrzymał to raz, dwa male dzieci czyli studia zaoczne czyli musi być ich stać. Stac Cię na studia stać na dobudowanie 20m pokoju czy przystosowanie poddasza

Gość gość
Autorka pisała że tesciowie na żadną rozbudowe domu się nie godzą

Gość gość
Autorko odpowiedz mi jak ty sobie wyobrażasz życie swoich dzieci jak dorosną i będą miały po 16, 17 lat . Przecież takie dzieci potrzebują prywatności , miejsca na naukę . Potem jest chłopak /dziewczyna itd. Jak ty to sobie wyobrażasz ? Jak ja bym miała czekać te 30 lat jak się teście zestarzeją i użerać się przy lodówce , w kiblu itd , to nie wytrzymałabym psychicznie a tak to przychodzę z pracy jak mi się nie chce to nie sprzątam i nikt mi nie ględzi nad głową . Moje roczne dziecko ma połowę waszego pokoju i tak uważam , że za mało miejsca na zabawę . Jak ci dzieci dorosną to dopiero będą obwiniać Ciebie i męża twojego a nie dziadków . Ja też chciałabym mieć 2 dziecko , oj bardzo ale nie robię , bo nie mam odpowiednio dużo kasy i za mało miejsca więc wybacz na studia się wybrałaś a taka głupia jesteś jak but . Teściowie nie pozwalają na dobudówkę bo wierzą , że wyniesiecie się stąd bo już mają dość niańczenia swoich dzieci , uważają was za niezaradnych życiowo , być może również to , że synuś znajdzie nową bardziej inteligentną babkę a Cie kopnie w dupkę a wtedy zostaniesz z niczym i dwójką dzieci bo tak liczyłaś na majątek teściów . Dom nie jest Twój bo zapisany jest na Twojego męża , nie masz żadnej pracy , żadnych dochodów . Ja mam skonczone technikum , dobrą pracę i pieniążki odłożone na czarną godzinę bo nie wiem co mnie czeka . A na twoim miejscu , po śmierci teściów sprzedałabym dom i dała dzieciom kasę na start lub kupiła mieszkania ale ty wolisz siedzieć i żerować , własne dzieci masz w d***e bo tylko ty się liczysz .

Gość gość
autorko jakim cudem zrobiłas sobie dwójkę dzieci bez wlasnego lokum? trzeba mieć nasrane w głowie...

Gość gość
Pewnie nie zgadzają się na dobudówkę, bo sami musieli by to sfinansować!!! Autorka przecież napisała, że żyją od 1 do 1, więc nie sądze, że mają oszczędności na remonty...

Gość gość
Nie przejmuj się autorka głupimi ludzmi,

Gość gość
No to niby czemu się nie godzą? Nie chcialabys żeby Ci ktoś dom rozbudował? Ja bym chciała, nawet bym pomogła. Choćby po to żeby wnuki miały osobny pokój, a nie spały z rodzicami.

Gość gość
Kto żyjący od 1 do 1 ma kasę na studia

Gość gość
Mąż autorki to c**a , na jego miejscu w życiu w życiu nie pozwoliłabym drogiej połówce iść sobie studiować gdy ja będę zapier... fizycznie , a tym bardziej robić drugie dziecko . Wiec wzięli ich tylko z litości . Skoro autorka nie pracuje to małżonek musi jej dawać kasę na studia . Wydaje mi się , że to prowo a autorka się śmieje , albo faktycznie to prawda a autorka jak i jej mąż jest głupia.

Gość gość
To na pewno prowo. Nieprzemyslane. Semestr to min 2 tyś przy kiepskim kierunku. Jeszcze dojazd. Dziecko małe też wydatek a co dopiero dwoje

Gość gość
Gdybyście wiedzieli, ile już ta prowokatorka wymyśliła wątków. I tym charakterystycznym stylem nieudolnym p/i/e/r/dz/i/e/l/i dookoła to samo nie przejmując się, co jej ludzie odpisują.

Gość gość
Wy się dokładacie, czy ich syn? Uczysz się? Ile masz lat?

Gość gość
do gość wczoraj to nie tylko mąż autorki c**a, ale oni obydwoje p*****lnięci, nie mając gdzie mieszkac robią dziecko za dzieckiem

Gość gość
a kto pilnuje tych dzieci jak jesteś na uczelni? Niestety tak to jest jak się zaczyna życie od d**y strony -1. Nie stać was na twoje studia to pierwsze, zrezygnuj ze studiów i poszukaj pracy 2. Znajdziesz pracę dopiero wtedy pomyśl o studiach i odkładaniu pieniędzy na wynajem i własne mieszkanie 3. I co 30 lat będziecie się gnieść w 1 pokoju bo teściowe wam coś obiecali- obiecanki cacanki a głupiemu radość, w efekcie końcowym może się jeszcze okazać że z obietnic nici 4. Na tym polega dorabianie się za 3 lat będziecie mieć własne mieszkanie i dom, jedno oddacie dzieciom będą miały na start nie to co wy 5. Autorka jest strasznie roszczeniowa życie jest takie żeby coś mieć trzeba coś najpierw dać od siebie ale jak widać są osoby które lubią iść po najmniejszej linii oporu i żebrać po rodzinie 6. Teściowie nic nie muszą jedynie mogą 7. Najłatwiej swoje lenistwo tłumaczyć dziećmi jakoś na studia autorka ma czas

Gość gość
założę się ze jak autorka skończy studia to znajdzie się inna wymówka byleby nie iść do pracy, stawiam na 3 i 4 ciążę :)