Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie Lena

Polecane posty

Gość gość

tak strasznie zaluje ze dalam corce na imie Lena. Gdyby nie to ze ma juz 13 miesiecy to bym zmienila. Len jest jak psow burkow. Moje dwie kolezanki tak daly, kuzynka, przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania i sasiedzi maja Lene. W parku doslownie same Leny... Jakby juz innego imienia nie bylo ...

Gość gość
No trudno. Szkoda. Ja mam malo popularnego kostka

Gość gość
siedzę u nas w piaskownicy ... nic tylko zuzie, oliwki, julie i amelki. Leny jeżdżą jeszcze w wózkach :D Ja dałam córce wyjątkowo rzadkie imię.. na szczeście :)

Gość gość
aaa... zapomniałam o majkach :O tych też jak psów Poznałam ostatnio w nowej pracy kolegę.. okazało się że też ma córkę 2 letnią.. od razu zapytałam - jak ma na imię, zuzia czy julia? Zuzia.....

Gość gość
może być milion len wkoło ale co z tego. to wasza córka, i jest wyjątkowa dla was. imie to tylko imie

Gość gość
Ja mam Lenkę i jest jedyna w okolicy ;) W przedszkolu też nie ma ani jednej Lenki.U mnie króluję Wiktorie i Julie.

Gość gość
może i to imie jest mega popularne ale w skali całego kraju, w dużym mieście, miasteczku, na wsi zawsze to będzie inaczej wyglądać z ilością małych len. ja mieszkam na wsi i znam tylko 2, u mnie nadają raczej różnorodne imiona. nie masz co sie martwić, że imie popularne bo to zależy jak sie trafi

Gość gość
Moja córka ma 3 lata i ma 8 koleżanek o imieniu Maja, w podobnym do siebie wieku. Poważnie. Raz bawiły sie razem w piaskownicy i jak ktoś krzyknał Maja odwracały się wszystkie na raz.

Gość gość
Lena to pół imienia :Madga/Lena coś jak Bella-Mira/Bella;Ana/Bella itp. mi się nie podoba podobnie jak multum obecnie Majek,Oliwek,Zuzi,Julek,mam wrażenie że rodzice jak klony nadają imię bo "modne" a nie zastanawiają się czy faktycznie właśnie takie imię będzie pasować do ich dziecka,zero polotu czy indywidualizmu a przez indywidualizm rozumiem nie jakieś na siłę spolszczone,pretensjonalne,angielskie czy hiszpańskie bo wybór ładnych imion nadawanych w Polsce jest naprawdę duży tak męskich jak żeńskich i nie musi to być milionowa Lenka czy Maja ani Nikola czy Inez

Gość gość
Imię Lena . Do niedawna niepopularne bo "ruskie" fakt że znane gł za wschodnią granicą . Od paru lat mamuśkom odbiło na tle tego imienia i teraz mamy od c****ja Lenek (obok Wik Olivek Julek i Amelek no jeszcze Nikolek...) . Czy te mamuśki podurniały ? Czemu chcą by de facto dziecko żyło bez imienia bo przy 4 Lenkach wokoło po nazwisku będą wołać . Ich sprawa. Jeszcze jedno -Lenki masowo występują -na blokowiskach oraz wśród patoli choć tam Oliwie I Nikole rządzą ale Lenek sporo jest też . Typowa piaskownica w blokowisku -Lenka Julka Lenka Julka Maja Amelka i w końcu jakieś normalne tj.nie masowo nadawane imię .

Gość gość
KIedyś były modne Kaśki,Anki i Magdy jeszcze kiedyś kryśki normalne że w każdym pokoleniu występuje jakies popularnie imię.

Gość gość
Ja chciałam Filipa. Jak w ciąży leżalam na patologia raz, drugi, trzeci to prawie każda, która nosiła synka miała zamiar nazwać Filip. Obok sąsiad Filip, na placu zabaw też masę Filipów. Jak pójdzie do przedszkola pewnie będzie miał w grupie 5. Dałam na imię Michał. Być może powie kiedyś ze obciachowe... No ale ..

Gość gość
No ja mam Amelię, ale jak nadawałam to imię, jeszcze nie było Amelek, moda na to imię przyszła parę lat później - no i co, mam się teraz pociąć, że nie przewidziałam? Teraz mam Helę, póki co średnio popularne, ale nikt nie wie, co będzie za kilka lat - może też będzie ich jak psów. Najważniejsze jednak, że imię mi się podoba i tego będę się trzymać.

Gość gość
Helena tez popularne. Nota bene He-lena ;-)

Gość gość
Lena nie jest ruskim imieniem.Jest zaczerpnięte od greckiej Heleny.Imię to jest bardzo popularne w krajach Skandynawskich.

Jak byłam na porodówce to urodziło się 6 dziewczynek o imieniu Lena (na 18). Rzeczywiście na placu zabaw jeszcze niewiele dzieci o tym imieniu bo jeszcze jeżdżą w wózkach. Za to pełno Julek, Zuzi i Hani. Osobiście bym się nie zdecydowała na tak popularne imię. Byłam w szoku jak na placu zabaw była druga Karina (starsza od mojej o jakieś 2-3 lata).

Gość gość
Hey no juz tego nie zmienisz. Moja siostra ma blizniaczki Maje i Lene myslalam ze mnie szlag trafi

Gość gość
Ja mam Honoratke :)

Gość gość
A ja mam Inge. W rodzinie ciezko bylo im sie przyzwyczaic bo nieslyszeli takiego imienia .

Gość gość
Podoba mi sie honoratka

Gość gość
Ja dawałam córce Lenka 7 lat temu gdzie nie było tak popularne, mi sie pidobA nadal bym dała:) nie jest u nas aż tak znane jak Majki julki i oliwki, każdy daje jak mu sie pidobA, co komu do tego!!!!

Gość gość
u mnie w pracy jest Lena, jest Francuzką, nie lubię jej i przez to tego imienia też nie :P

Gość gość
Wśród osób z mojego otoczenia królują małe Zofię. Znam Lenki, Majki i Amelki, ale nie znam ich aż tyle co Zosiek.