Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPytajaca

Laktacja

Polecane posty

Gość MamaPytajaca

Cześć, mam pytanie do mam karmiących piersią. Wiadomo, że w pierwszych tygodniach karmienia piersią pojawia się nawał, ale czy zdarzało Wam się to np. W 5 miesiącu karmienia?

Gość gość
Nie, mialam tylko przy pierwszym dziecku. Nawal pojawil sie w 3 dobie, potem piersi robily sie tylko twarde jesli przerwa miedzy karmieniami byla dluzsza. Po porodzie drugiego dziecka pokar pojawil sie od razu, nawalu nie mialam wcale.

Gość gość
Jeśli dziecko zaczyna jeść inne pokarmy a piersi nie zdążą przestawić się, to nawał może być i w późniejszych miesiącach, tak samo jak mama wraca do pracy i tam nie odciąga pokarmu.

Gość MamaPytajaca
Karmię syna juz 5 miesiac i mniej więcej co dwa tygodnie mam nawał, piersi stają się twarde i oczywiście ulga pojawia się przy przystawieniu syna do piersi, ale dziwi mnie ta sytuacja. Staram się syna przystawiac do piersi regularnie

Gość gość
A dopajasz dziecko lub zaczęłaś rozszerzać dietę?

Gość gość
Karmię 11 miesięcy i nawał miałam 2 razy: na początku i w 4. miesiącu. Dopajać zaczęłam po 6 miesiącu, wcześniej synek nawet nie chciał spojrzeć na butlę czy łyżeczkę.

Gość MamaPytajaca
Kilka dni temu zaczęłam oswajac go z łyżeczka, tzn podaje po kilka łyżeczek startej marchewki czy dyni, ale robię to raz w ciągu dnia, czasem przed a czasem po karmieniu piersią. Nie dopajam. Ale nawał pojawial się już wcześniej zanim podałam cokolwiek innego.

Gość MamaPytajaca
Piersi mam tak nabrzmiale i czuje jakby mi miały eksplodowac - czuję się cały czas jakby czas zatrzymał się w 4 dobie po porodzie

Gość gość
Corka ma 5 miesiecy. Zdarza sie,ze piersi mam jak kamiemie, a czasem miekkie mimo dlugiej przerwy. Tez nie wiem od czego to zalezy. Moze od tego ile wody wypije...Dziecko ssie caly czas tyle samo.