Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakąś inteligentną, oczytaną i obytą kobietę, która jest kosmetyczka ??

Polecane posty

Gość gość

Takiego zawodu uczą się zazwyczaj dziewczyny, które nie dostały się do liceum i ogólnie nie są skore do nauki, mają niskie zainteresowania typu strojenie się, zakupy, ubrania, wszelkiego rodzaju "stylizacje" , takie mam zdanie oparte o doswiadczenia, czy jest moze inaczej?

Gość gość
Z zawodu jestem specjalistą od reklamy, ale wybieram się na studia z kosmetologii, jestem oczytana i mam dobre stopnie, ale po prostu wiąże z tym przyszłość. Według mnie, współczesne fryzjerki to dopiero patologia

Gość gość
moja znajoma nauczycielka pracująca w zawodzie chodziła w soboty i w niedziele na kurs czy studium dokładnie nie wiem jak to się nazywa ale ukończyła kosmetologie na poziomie zawodówki i jest dyplomowaną nauczycielką jest inteligentna i obyta ale oczytana raczej nie

Gość gość
Cos Ty. Ja od pewnego czasu chodze/zamawiam kosmetyczke do siebie do domu i to sa czesto dziewczyny wyksztalcone dla ktorych to jest hobby/druga praca. JEdna studiuje mechanike i budowe maszyn, druga administracje, trzecia juz nie pamietam, ale tez jest na studiach, a w weekendy robi technika kosmetycznego. Juz predzej duza czesc fryzjerek jest po zawodowkach.

Gość gość
"wybieram się na studia z kosmetologii" x chyba autorce nie chodziło o studia jak pisze o niedostaniu się do liceum

Gość gość
"wybieram się na studia z kosmetologii" x chyba autorce nie chodziło o studia jak pisze o niedostaniu się do liceum X Myślę, że autorce chodziło o kosmetyczki, a kosmetyczka można być i po technikum i po kursie i po studiach

Gość gość
Tak, znam :) Mama przyjaciółki siostry. Przesympatyczna, życzliwa kobieta, zwiedziła pół świata, można z nią porozmawiać na każdy temat, bardzo kulturalna i delikatna. Skończyła anglistykę ale też studia kosmetologiczne. Tworzą fajną rodzinę. Nasze rodziny się przyjażnią, często jeżdzimy razem na wakacje.

Gość gość
Nie dostały się do liceum? Błagam, spróbuj się w tych czasach dostać do technikum, ja się nie dostałam do technikum i mnie przekierowali właśnie do liceum, które przejdę z palcem w nosie. Wszystkie koleżanki z liceum mają mało przedmiotów i nawet się uczyc nie muszą, w technikum musisz ogarnąć i maturę i egzaminy zawodowe, a samych przedmiotów jest z 20..i tak będę się starała o technikum bo chce coś w życiu osiągnąć, mieć i zawód i studia, a po liceum albo studia albo nic

Gość gość
taka prawda jest że kobieta zawodu zarabia więcej niż baba za biurkiem mój znajomy elektryk to miesięcznie 10tyś wyciąga w warszawie a ma tylko zawodówkę

Gość gośśśććć
Ja przytoczę przykład może nie kosmetyczki, ale makijażystki. Dziewczyna, która robiła mi makijaż ślubny, jest z wykształcenia i zawodu farmaceutką. Makijaże to jej hobby, a robi je PIĘKNE.

Gość gość
Coraz mniej jest tzw. zacofanych kosmetyczek :)

Gość gość
ja skończyłam bardzo dobre studia, mam super prace, bardzo dobrze platna, zajmuje sie inwestycjami na gieldzie... a mam bardzo plytkie zainteresowania, tzn kawal swiata tez zwiedzilam bo mam na to pieniądze ale interesuje sie tylko ciuchami, kosmetykami, stylizacjami :) wiec wg co niektorych jestem pusta. Takze nawet kobiety bardzo wyksztalcone maja niskie zainteresowania :)