Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie lepiej mieszkać

Polecane posty

Gość gość

słyszałam że teraz coraz więcej osób chce w centrum miasta mieszkać, nie wiem czy to prawda, macie jakieś swoje doświadczenia z zakupem mieszkania, gdzie szukać, w sensie w jakiej okolicy

Gość gość
W Namysłowie namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim ma 16 tysięcy mieszkańców

Gość gość
W Namysłowie jest browar namysłów znane piwa z browaru namysłów to namysłów pils zamkowe kuflowe złoty denar jest tam zakład Nestle oraz Velux oraz Diehl controls dwa zakłady stolarskie zakład szklarski dom dziecka jest 60 km od Wrocławia i 40 od Opola i 115 od Częstochowy

Gość gość
ja miszkam w centrum, fajnie bo blisko wszedzie, zle bo glosno kurzy sie jak cholera ;/

Gość gość
Z Namysłowa jest blisko Kępna tam jest mnóstwo kilkadziesiąt dużych zakładów stolarskich bo tam jest zagłębie stolarskie i dużo zakładów przemysłowych jest też w Kluczborku więc pracy nie brakuje

Gość gość
Na pewno nie w samym centrum - smród, korki, samochody non stop jeżdżące. Ja mieszkam w dzielnicy "peryferyjnej" tuż przy granicy miasta z drugim miastem oraz z lasem. Jest spokojnie, wszędzie blisko (są tramwaje, autobusy i skm), mankamentem jest brak zaplecza sklepowego (jeden mały dyskont, na szczęście mam bliziutko, poza tym małe lokalne sklepiki, mini-markety i ryneczek, gdzie ceny są powalające z nóg, a okolica jest emerycko-studencka w dużej części, więc niezbyt zamożna) oraz "dziecięcego" (jeden mały plac zabaw na dzielnicę 20 tys. mieszkańców liczącą, a i tak przy budowie tego placu nie obyło się bez darcia ryja okolicznych mieszkańców - którym dzieciaki drą się i tak pod oknami od lat, jeszcze zanim plac zabaw powstał). Na pewno bym się nie zdecydowała na mieszkanie na kompletnym zadupiu miejskim, gdzie dojeżdża 1 autobus dziennie w weekendy albo gdzie do szkoły trzeba prowadzić dzieciaka 2,5 km (w mieście wojewódzkim!). Warto rozpatrzyć, czy chce się mieszkać niby jeszcze w mieście, ale pięknie, tanio i pod lasem... oraz z korkami, dojazdem w 1,5 godz. do pracy/szkoły i z pracy/szkoły (poza godzinami szczytu dojazd w max 20 minut). Czy też w środku miejskiego życia, gdzie się dzieje, a kina, restauracje i centra handlowe są o rzut beretem.

Gość gość
W Namysłowie są dwie biedronki kaufland lidl Intermarche Bricomarche Ekon Carrefour Dino polomarket Tesco textil market economico paryżanka chińskie centrum handlowe sklep z rurami sklep z narzędziami media expert neonet Avans Agata meble Black red White meble Bodzio stacja Orlen verva Shell dwie galerie handlowe

Gość gość
Ano widzisz, a ja napisałam z punktu widzenia mieszkanki zapyziałej dzielnicy miasta wojewódzkiego ;) Co prawda bym się sama nie przeprowadziła, ale chciałabym, aby w mojej dzielnicy zawiało świeżością, a do dobrego zoologicznego nie musiałabym dyrdać 2 km w jedną stronę :)

Gość gość
W Namysłowie jest jeszcze bank millenium spółdzielczy credit Suisse credit agricole bank zachodni wbk ING bank śląski bank bgż reszty nie pamiętam i na rynku i koło rynku jest też mnóstwo sklepów barów restauracji dobry dojazd do Wrocławia Opola Częstochowy Katowic poznania jest 100 km od Wałbrzycha 90 od Kalisza tam kilka nowych osiedli powstało niedawno i powstaje są tam mieszkania na sprzedaż jest tam kilka przedszkoli 5 podstawówek szkoła specjalna dwa gimnazja dom kultury Zespół szkół rolniczych zespół szkół mechanicznych w tych szkołach jest technikum i zawodówka oraz jest publiczne liceum ogólnokształcące i jedno prywatne oraz OHP POradnia psychologiczno- pedagogiczna jest tam dużo lasów rzeka widawa dużo zieleni niski ruch uliczny dużo parków niedaleko jest stobrawski park krajobrazowy 5 km w michalicach jest zalew i 3 km w rychnowie agroturystyka

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim ma 16 tysięcy mieszkańców

Gość VENUS10391234666
oczyviscie tylko i vylacznie v gminie doroszyce! eleni poleca krokodiłdrug jacek kawalec spłonął żyvcem na vizji. zaprasza magawa >>gęśler<< i rafalala.

Gość gość
Polecam namysłów są tam dwa ośrodki zdrowia medyczne laboratorium diagnostyczne szpital powiatowy kilka gabinetów okulistycznych dentystycznych diabetologicznych i jakiś tam innych nie pamiętam jest tam mnóstwo aptek oraz zakładów fryzjerskich i 4 hotele

Gość gość
Czemu jak pisze o Namysłowie to mnie ignorujecie

Gość gość
Bo mieszkać można tylko v DOROSZYCACH. To gmina, która jest najbliżej wymiaru pozytywnej RZECZYVISTĄŚCI. Rozpuszczamy EGO STRUKTURY naszych mieszkańców. Codziennie. ZAPRASZAM ~~ VOJT EVA KOPACZ.

Gość gość
Właśnie wydaje mi się że więcej ludzi chce mieszkać w spokojnej okolicy i wybierają peryferie miasta albo gdzieś poza granicami ale niedaleko. Raczej osoby studiujące wybierają mieszkania w ścisłym centrum – ale to pod wynajmem, wiesz imprezy szybki dojazd na uczelnie itp. choć opcją są inwestycje blisko linii tramwajowych, ostatnio widziałem że coś zaczęli już budować na nowych żernikach, osiedle rodzinne a tam lokalizacja idealna i do wynajmu i do życia.

Gość gość
Gdzie są doroszyce

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
Czy chodziło ci o dobroszyce koło Wrocławia?

Gość gość
Chyba Dobroszyce

Gość gość
Odpiszcie