Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w rozterce: dostałam prace w zawodzie ale daleko:(

Polecane posty

Gość gość

Witam. W końcu dostałam prace zawodzie nauczyciela w państwowym przedszkolu. Biorąc pod uwagę ze miałam trzyletnią przerwę i ilość wakatow to chyba cud. Jednak jest to dość daleko bo 18km od domu:( mam na szczęście prawo jazdy to będę samochodem dojeżdżać. Mam dużo wątpliwości bo córka zaczyna przedszkole od tego roku, ja mam zacząć i boję się. Co wy byście zrobiły?

Gość gość
To ma być daleko?? Litości! To jest normalna trasa. Sama dojeżdżałam kiedyś prawie 40 km w jedną stronę i nie narzekałam.

Gość gość
No ale to w takim razie na paliwo połowa wypłaty idzie. ..

Gość gość
jak połowa idzie na paliwo, to kiepsko zarabiacie

Gość gość
mój stary jeździ 65 km w jedną stronę i mu 800zł wychodzi. Ile ty masz zarabiać, że cię na paliwo nie stać?

Gość gość
bierz te prace! 18 km to wcale nie tak daleko, moj maz dojezdza po 30 km codziennie, dostal te prace niedawno a juz zrobil milowy krok w swojej karierze i rozwija skrzydla. To tylko dojazdy, ale jak masz watpliwosci to rozpisz sobie plusy i minusy. Jestem pewna, ze wtedy sie zdecydujesz :)

Gość gość
18 km to dużo??? Ja codziennie tyle dojeżdżam do pracy i to w granicach jednego miasta :D

Gość gość
Ja dojeżdżałam dokładnie 19, również w obrębie jednego miasta i również...do pracy w przedszkolu :)

Gość gość
Na rękę będę zarabiać ok 1700-1800. Jestem nauczycielem kontaktowym, magister.

Gość gość
18 km to sporo kasy na paliwo , nie opłaca się , mój mąż też co prawda ma około 20 km do pracy ale on dojeżdża darmowym autobusem Auchan. Ja mam 5 min piechotą do pracy Dojazdy nie dość ze kosztowne to męczące

Gość callineczzkaaaa
18 k to jest dla Ciebie duzo ? moj maz dojeżdża 40 hm ja przez 3 lata pkp 30 km moja mama od 12 lat jeździ pkp 70 km w jeden stronę

18 km to sporo kasy na paliwo , nie opłaca się , mój mąż też co prawda ma około 20 km do pracy ale on dojeżdża darmowym autobusem Auchan. Ja mam 5 min piechotą do pracy Dojazdy nie dość ze kosztowne to męczące

Gość gość
bierz i wmiedzy czasie szukaj czegos innego a córka nie moze chodzic do tego przedszkola ??

Gość gość
Mamy przedszkole na osiedlu, bez sensu ja tam wozić Zamiast być skupiona na pracy dziecko będzie mi się na szyi wieszalo.

Gość gość
18 km to bardzo blisko. Ja tyle przejeżdżam z jednego końca miasta na drugi.

Gość gość
Ja zostawialam roczne dziecko i dojezdzalam 25 w jedna strone i zarabialam 1450... ale bylo w zawodzie i chcialam sie gdzies zahaczyc... Wczesniej 45 w jedna strone ale przez miasto co zajmowalo do dwoch godzin w jedna strone i zarabialam wtedy jeszcze mniej... :(

Gość gość
Super. Ja IDE na pol etatu a oplacam nianię.zarobie 800.

Gość gość
To nie jest dużo:O Ja dojezdżam 30km w jedną stronę i uważam, że jest ok, 15 minut pociągiem:)

Gość gość
jak ty sobie radzisz w życiu skoro marne 18 km (i do tego mając auto) to dla ciebie przeszkoa nie do pokonania?? O matko :O:O a może po prostu nie chce ci się pracować i szukasz wymówek ? :O Co za nierozgarnięta mimoza :O

Gość gość
weź pod uwagę, że oprócz pensji z czasem będziesz dostawała dodatkową kasę, którą mają nauczyciele np święta, trzynastka, wczasy pod gruszą .... znam wiele osób, które mają o wiele dalej ... na paliwo aż tak dużo nie wydasz a te 18 km to pokonasz chyba w 10 -15 minut

Gość gość
Przecież to żadna odległość, ja mam 20 do miasta wojewódzkiego i conajmniej 3 razy w tygodniu jeżdżę tam " dla jaj', na obiad , zakupy, kino... Jak ty sobie wyobrażałaś szukanie pracy, ile przedszkoli masz w promieniu mniejszym niż zaledwie 18 km?

Gość gość
prosze cie....18 km to żadna odległosć.

Gość gość
To nie jest duża odległość. Kiedyś tyle jeździłam busem, a później jeszcze 2 km szłam pieszo. Pracowałam w szkole. No, ale jestem ze wsi i do liceum musiałam jeździć dwoma autobusami, co zajmowało mi około półtorej godziny. Bądź twarda, nie miętka ;-)

Gość gość
Ja bym się jeszcze zastanowila nad godzinami pracy..O której konczysz ile będziesz potrzebowała na dojazd bo to też ważne.

Gość gość
To nie jest daleko. Spodziewałam się odległości co najmniej takiej jak między Warszawą a Gdańskiem. ;) W dużym mieście tyle km pokonuje się codziennie.

Gość gość
siedź w domu do osranej śmierci...... może ci wybudują pracę pod domem :O

Gość gość
samochodem dojedziesz w kwadrans na paliwo wydasz do pracy pewnie z 200-300 pln latem taki dystans na rowerze to sama przyjemnosc gdzie ty problem widzisz?

Gość gość
Mieszkam w Piekarach śląskich, woj . śląskie. Bliżej jest Chorzów ale dzwoniłam i kiepsko, Bytom, Siemianowice i Piekary. A ja dzwoniłam do Katowic i tak się trafiło. Wiem ze mam farta ale wiadomo mam wątpliwości , do tej pory byłam z mala, teraz ona tez pójdzie do przedszkola. Niestety jeszcze nie znam godzin pracy.