Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wikto29

Najlepsze buty do biegania

Polecane posty

Czy warto kupo wać buty do biegania z super marketu (np. z lidla), które są tanie i kosztują w granicach 100 zł, czy one będą dobre i zdrowe dla moich stawów? Może nie biegam wyczynowo, ale staram się minimum 2 razy w tygodniu wyjść do lasu i pobiegać. Czyli głównie biegam po leśnych ścieżkach i czasem betonowych chodnikach. Do tej pory miałam takie mar kowe buty, ale mimo tego one i tak się rozwaliły . Dlatego rozglądam się za jakimiś nowymi butami i nie wiem, czy np. buty kupione za kilkadziesiąt złotych się do czegoś nadają?

jeżeli faktycznie biegasz nie po asfalcie, ale lesie i nie masz bardzo dużej nadwagi, to spokojnie możesz biegać w takich butach sama miałam już dwie pary z Lidla (robię po 50km tygodniowo) przy czym mam kilka par butów i biegam w różnych możesz też zajrzeć do Decathlonu, może ich marka Kalenji Ci spasuje, bo moje stopy się z nią nie polubiły, widziałam też fajne butki okresowo w Tchibo do niedrogich a dobrych należy New Balance, możesz też się rozejrzeć w outletach, czasami udaje się znaleźć porządną firmę za niską cenę, wystarczy popatrzeć na modele sprzed sezonu lub dwóch

No wiesz.... jeżeli biegasz regularnie to nie ma po co wyrzucać stu złotych w błoto na buty, które trzeba będzie zmieniać po kilku miesiącach. Lepiej od razu kupić coś porządnego i wygodnego, przeznaczonego do biegania. Takie obuwie kosztuje nieco więcej, ale jeśli masz zamiar biegać w sposób regularny to taka inwestycja z całą pewnością się opłaci.

Gość gość
Wygodne. Ja mam szeroką stopę z przodu i chyba najwygodniejsze dla mnie to nike za 150zl więc żaden kosmos. Wytrzymują do roku, biegam pół na pół asfalt/ścieżki leśne ok 30-50 km/tyg i mam sporą nadwagę. Ląduję na śródstopiu i to tam podeszwa jest najbardziej wyeksploatowana. Jak dla mnie buty z Lidia są za sztywne, ja patrzę żeby były miękkie i elastyczne.

wszystko zależy od tego ile biegasz, bo jeśli jest to kilka razy w miesiącu to nie opłaca CI się kupować droższych butów :) ja biegam kilka razy w tygodniu i kupiłam sobie firmowe buty i już je mam około dwa lata i nic się z nimi nie dzieje :) także może w Twoich markowych po prostu kupiłaś zły model ;) poczytaj opinie o produkcie na internecie zanim go kupisz :)

po dwóch latach w butach nie ma już żadnej amortyzacji, to że ładnie wyglądają nie świadczy o tym, że dalej spełniają swoje zadania :) podoba mi się też przekonanie o bieganiu ze śródstopia.... to dosyć trudna technika, której nie stosuje się często, przeważnie powoduje okropne kurcze w łydkach, trzeba ją wprowadzać stopniowo to że z góry wygląda jakbyśmy biegali ze śródstopia nie znaczy, że tak jest najłatwiej poprosić kogoś żeby stanął z boku i nagrał jak się nasza stopa przetacza :D

Gość gość
A ja z innej mańki. Czy można biegać z lekkim płaskostopiem? Planuję bieganie ze śródstopia.

Witaj, wydaje mi się, że bardziej wciągniesz się w bieganie jeśli zaczniesz biegać 3-4 razy w tygodniu. Naprawdę, zauważysz różnicę w samopoczuciu oraz kondycji. Ja polecam zakup tutaj http://www.butydobiegania.pl Sama kupowałam u nich buty i jestem naprawdę zadowolona. Warto zainwestować w swoją pasję. Zwłaszcza w taką pasję, która poprawia Twoje zdrowie i kondycje.

jeśli Cię stać na drogie buty to sobie takie kup. Kiedyś biegało się w zwykłych adidasach i nikt nie myślał o tym aby kupić specjalne buty do biegania. A teraz każde zajęcie wymaga innych butów. Jeśli biegasz z kimś to może on zaproponuje Ci jakieś dobre buty. Albo na forum tematycznym popytaj.

nie biegało się w butach "do biegania", bo nie było wiadomo na ile to jest potrzebne. Jeżeli już ktoś biegał, to głównie zawodowcy, bez nadwagi, będący pod opieką rehabilitantów i trenerów. Idąc tym tokiem myślenia- kiedyś nie używano pralek i odkurzaczy, a śmieci nie wkładano do plastikowych worków..... Wiele bajerów w butach jest zbędnych, ale amortyzacja jest ważna. Im jesteśmy ciężsi, tym powinna być większa. Już pomijając, że osoby z bardzo dużą nadwaga nie powinny biegać, tylko najpierw zrzucić trochę kg innymi aktywnościami, które nie rozwalą im stawów.

Gość gość
Nie ma co biegać w jakiś trampkach a z tymi z lidla to ponoć nie są takie złe, choć w sumie nie sprawdzałam, więc ciężko stwierdzić. Ale w necie przecież są oryginalne buty do biegania za nieco ponad stówkę, tylko wystarczy trochę poszukać, dajmy na to http://ilovesport.com.pl/bieganie/1426-buty-reebok-sublite-prime-4054069426994.html Ze swojego doświadczenia wiem, że powinno się biegać w butach do tego przeznaczonych, bo sama się dorobiłam kontuzji biegając w byle czym :/

Gość Megg23
Zdecydowanie nie warto kupować takich butów, mimo iż cena faktycznie kusi, to źle dobrane, niedostosowane do biegania buty mogą jedynie zaszkodzić. Sama kiedyś kupiłam buty w markecie, a zaraz potem nabawiłam się poważnej kontuzji. Tutaj http://www.dobiegania.pl/buty-do-biegania-damskie-c-116.html?filter=power&f_169[]=asfalt masz wszystkie modele butów, jakie nadają się do biegania po asfalcie. Lepiej zrezygnuj z jakieś odzieży do biegania, a dołóż do butów, bo to naprawdę przyniesie później korzyści ;)

Gość AnkaK1987
Najlepsze buty do biegania to odpowiednio dobrane buty do Twojej stopy ;) Najlepiej po prostu pomierzyć stacjonarnie, w sklepie. Osobiście teraz już buszuję po outletach (zwłaszcza po outlet center w Lublinie, bo tu teraz mieszkam) i po okazyjnych cenach kupuję obuwie sportowe :)

Gość gość
Pod względem jakości materiału i predyspozycji do biegania profesjonalnego najlepsze buty ma chyba New Balance. Bardzo dobra amortyzacja i stabilizacja jest potrzebna do biegania zarówno na twardych nawierzchniach jak i miękkich. Trzeba tylko odpowiednio dobrać model buta do stylu biegania, czy raczej na długie biegi, maratony czy krótkie i szybkie odcinki

Gość gość
Moj chlopak tez ostatnio kupowal buty w lublinskim outlet center i jest zadowolony :) dokupil sobie do tego lampke czolowa i popyla tak nawet w sniegu, hah :)

Gość gość_Emilka88
Zobacz sobie buty sportowe od New Balance. Jest to jedna z najbardziej cenionych na świecie marek obuwia sportowego. Buty tej marki można kupić na MIVO - https://www.mivo.pl/firm-pol-1361541487-NEW-BALANCE.html - dlaczego tam? Bardzo dobra jakość obsługi - czat z ekspertem, który może doradzić np. w wyborze obuwia, szybka wysyłka i przede wszystkim bardzo tania wysyłka.

Gość Grzanka33
Jeśli chociażby ktoś z Was biega raz czy dwa razy w miesiącu, to niech nie myśli że buty z Lidla za 100 PLN będą OK. Umówmy się, buty z supermarketu nie będą miały żadnej porządnej technologii a przecież podczas biegania Twoje stawy narażone są na masę przeciążeń. Ludzie, naprawdę warto wydać chociażby to minimum 179 PLN i zaopatrzyć się przynajmniej w zwykłe buty do biegania Asics czy Adidas z piankową podeszwą, już nie mówię o podeszwach GEL, gdzie trzeba wydać powyżej 200 PLN. Polecam chociażby takie: https://kella.pl/buty-do-biegania-asics-gel-contend-3-zielone

Gość Anka

Ja ostatnio własnie zamówiłam sobie dwie pary z diamond dreams, co prawda musiałam chwilę poczekać ale przyszły i są mega wygodne i nie przepłaciłam 

łacpie ich stronkę https://diamonddreams.pl