Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie mi, alergie.....

Polecane posty

Gość gość

Mam w domu 2 alergików Z jednym już się ogarnęłam :-) pozostała młodsza Dopiszcie mi do listy które jeszcze produkty mogą wywoływać alergie Kurczak Jajka Pomidor Orzechy (ziemne, włoskie. ....) również kokos Mleko Pszenica Truskawki Rumianek Mam pustkę teraz w głowie.....

Gość gość
Seler Skorupiaki :-P ciocia jest uczulona Soja

Gość gość
Alergię może wywołać niemal wszystko. Teraz często uczulają tłuszcze utwardzane, konserwanty, barwniki, nikiel, który jest w wielu wielu produktach. Jeżeli uczula rumianek to często także pokrewne np jeżówka. Możliwości tyle ile produktów.

Gość gość
My ci mamy dopisac co wywoluje alergie? Nie lepiej zrobic testy z krwi i wiedziec na 100%? Jaki jest cel tego tematu? Bedziesz te produkty testowac na dziecku?

Gość gość
Testy z krwi u ponad rocznego dziecka,ależ z ciebie specjalistka ,wymądrzasz się i tylko pustką w mózgu tu zalatuje. Pytałam o produkty które najczęściej uczulają a jak nie wiesz to po co piszesz Zbadaj sobie kilkadziesiąt produktów to będziesz wiedzieć a po drugie gdyby badanie miało u nas dać 100% pewności to bym zbierała na imupro300 ,to taki wielki panel alergenów wiesz ciemnoto. Synowi nie wyszło z krwi na wiele produktów po których były objawy, nie muszę c***isać całego życiorysu bo ty niekumata jesteś i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :-) Gościu 16:37 dzięki za mądrą wypowiedź O niklu bym nie pomyślała o jezowce też. U nas tylko pokarmowe, synowi i córce robiłam testy skórne jeśli chodzi o wziewne i nic nie wyszło ale nie chorują na oskrzela itd syn miał skórne i ponad 20 alergenów z krwi i nie pokrywały się, bo z krwi na pszenicę nie wyszło a z skórnego testu tak i się zgadza bo po odstawieniu polepszyło mu się.

Gość gość
Jak ja lubię czytać takie głupie wypowiedzi haha test z krwi daje 100 % pewności haha dobre. Moja córka ma alergię na pomarańcze i orzechy i miała testy w wieku 2,4 lat i w wieku 4 lat dopiero wyszło z krwi a objawy ciągle te same Najlepiej pustaku wymadrzac się ale głupotą i niewiedzą Autorko, ja jedynie mogę polecić testowanie bo na tym polega stworzenie dziecku menu które nie szkodzi, zeszyt,długopis i zapisywanie objawów, może jakieś testy, kilka by nie tracić kasy. Konserwanty i barwniki wywal Kurczaka też bym z menu wywaliła bo to co z nimi robią to chyba każdy wie i ryby wg mnie są podejrzane, niby źródło kwasów omega ale nie koniecznie samo dobro w nich jest :-)

Gość gość
Skoro mowa o produktach pokrewnych gościu 16:37 to jeszcze dopiszę Mleko krowie kozie soja

Gość gość
To ja od dzieci z alergiami jeszcze raz Gościu 17:09 Jesteś faktycznie głupia Skoro proszę o pomoc w stworzeniu listy produktów które mogą uczulac najsilniej i najczęściej to chyba oczywiste że nie będę ich testować bo po co. Proszę rusz tez malutki mózg Jak juz trzeba ci wszystko tłumaczyć to mój syn na nieszczelne jelito lub cueknące,różnie to zwą,wg objawów córka ma to samo i po podaniu mleka robi się pobudzona i rozdrażniona czyli kazeina przedostaje się do organizmu co może świadczyć o nieszczelnym jelicie. Nowości dla ciebie zapewne,następnym razem zapytaj kogoś bo o myśleniu juz c***isać nie będę :-)

Gość gość
O boziu kochana, czytałam kiedyś o tej chorobie, ale są czynniki które uszkadzają ściany jelit,znajoma kiedyś gadala to poczytałam bo jej dziecko miało przerost candidy albicans w jelitach i bała się ze uszkadza jelita

Gość gość
"Jak juz trzeba ci wszystko tłumaczyć to mój syn na nieszczelne jelito lub cueknące,różnie to zwą, XXX NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIESZCZELNE JELITA!!! To wymysł naturystów. Gdyby jelito było minimalnie nieszczelne (np po urazie) w 40minut idzie ostre zapalenie otrzewnej przez ciągłość!

Gość gość
Wszystko może wywołać alergię, nawet woda! Znam osobę z uczuleniem na figi, i inną z alergią na ryż. Tu masz np. listę najczęściej alegizujących (bo oczywiście nie wszystkich możliwych!!! takim może być praktycznie wszystko, tym bardziej, że wliczyć trzeba też alergie krzyżowe) produktów spożywczych (wraz z wyliczeniem tego, co w danym produkcie uczula): http://www.inflammation-repair.manchester.ac.uk/informall/allergenic-foods/

Gość gość
U nas na razie uczulenie na: ziemniaki, owies (czysta kaszka) śliwki suszone (słoiczek), brokuły (słoiczek). To tylko te produkty, które przetestowałam. Aż boję się sprawdzać, co dalej.

Gość gość
Autorko ale z ciebie chamka...

Gość gość
tak naprawdę uczulać może wszystko.. nie polecam działania na własną rękę, lepiej odwiedzić odpoweidniego lekarza, który stwierdzi czy to w ogóle alergia. ja tak się ratowałam lekami bez recepty które mnie otumaniały, a pomogła dopiero clatra (bilastyna) od specjalisty

Gość gość
Najlepszą opcją jest wybranie się do dobrej pracowni alergologii typu http://alergomed.com.pl/ i zrobienie dokładnych badań na co się jest, a na co nie jest uczulonym. Niestety uczulenia to zmora obecnych czasów...