Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chrzestna

dla chrześniaka na chrzest...

Polecane posty

Gość mama chrzestna

Witam, co sądzicie żeby w prezencie dla chrześniaka na chrzest kupić elektryczną huśtawkę?? dogadałam się z chrzestnym dziecka że na prezenty przeznaczymy max 300zł. nie chce kupować żadnych złotych czy srebrnych łyżeczek bo jako mama dwójki dzieci wiem że żadnego pożytku z tego nie ma a tak małe dziecko i tak tego nie wykorzysta a taka huśtawka cieszy dzieci i rodzice mają wygodniej..;)Może wy macie jakieś sprawdzone prezenty lub ciekawe propozycje? Mój mąż twierdzi że lepiej byłoby dać te 300zł w kopercie, jednak ja jakoś nie jestem za tym żeby dawać pieniądze bo nie wiem na co zostaną przeznaczone i czasem by wyszło że maluszek nie dostanie nic od matki chrzestnej... pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

Gość gość
Ja za pierwszym razem na chrzest podarowałam właśnie huśtawkę i 150 zł, na drugi chrzest złoty łańcuszk a na trzeci obraz, książeczkę i pieniądze. Uwierz pieniądze zawsze się przydadzą. MAłe dzieciątko to wydatki, wyparwienie chrztu równiez spory wydatek. Nawet jeśli te pieniądze zostana przeznaczone na to aby podreperować luki w budzecie domowym po chrzcie to przeciez dzieki temu dla maluszka szybciej odłoży się pieniądze. Na chrzest mojego maluszka chrzestny podarował obraz świety i również książeczke. UWażam że to super pamiątka. Z huśtawki którą ja podarowałam wyrosła już mala. Oddali ją innemu dziecku. A sama jestem w posiadaniu pięknego obrazu z mojego chrztu (dziecko wśród aniołków), który wisiał nad moim łóżkiem a aktualnie wisi nad łóżeczkiem dziecka/

Gość gość
Ja mam dwóch chrześniaków (tak wyszło że oboje chlopcy) i na chrzest w obu przypadkach dałam (jak na tamte czasy) wypasione zabawki (kolejka i rowerek), dodałam jakieś ubranka i oczywiście pieniądze.

Gość gość
Zabawki, kasa owszem bardziej racjonalne i pożyteczne, tylko,że to takie wyjątkowe święto, które wg mnie powinno pozostać w postac***amiątki na całe życie malucha. Jakiś wygrawerowany medalik, coś w tym stylu zostanie z nim na zawsze, a bujaki, zabawki -tyle będzie innych okazji

Tak na prawdę dziecko nie ma nigdy dość zabawek są one świetnym pomysłem na prezent, albo jego uzupełnieniem. Pomysł z pamiątką w formie medalika też jest dobry do tego jakiś ładny pluszak i prezent gotowy.

Gość pieski
ja myśle że prezent warto z rodzicami skonsultować, moi na przyklad chcieli karuzele nad łózeczko i łóżeczko bo nie mieli, kupili kołyske a dziecko spać tam nie chciało na avans.pl kupowałam wszystko polecam bardzo,do tego pare groszy i album pamiątkowy

Gość gość
A ja kupiłam dla chłopca fajny album na zdjęcia i skarbonkę posrebrzanego garbusa, wygrawerowałam dedykację i będzie miał chłopak pamiątkę. Do skarbonki włożyłam też parę groszy i rodzice zadowoleni. Jeśli uznają, żeby mu coś dokupić to dokupią, ale bardziej jestem za tym, aby dawać prezenty, które będą pamiątką. Sama zbieram różne pamiątki moich dzieci jak moja babcia i mama. Po ubrankach, rowerkach itp. za parę lat nie będzie śladu. A tak można usiąść i powspominać.