Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjhta

pytanie do mieszkających w krakowie, wynajem mieszkania

Polecane posty

Gość gośćjhta

Gdzie w Krakowie najlepiej wynając mieszkanie, chodzi mi głównie o najlepszy dostęp do komunikacji miejskiej, przystanków itp. Mam okazję wynając mieszkanie w Płaszowie ale stamtąd chyba jest trudny dostęp do reszty miasta?

Gość gość
najlepiej tak do 200m od przystanku

Gość gość
Kraków jest WIELKI. Żeby wybrać odpowiednia lokalizację, wpierw musisz się zdecydować dokąd chcesz dojeżdżać. Z reguły będą cię interesować dwie dzielnice - ta w której mieszkasz i chodzisz na zakupy, oraz ta w której będziesz się uczyć lub pracować. Jak już trochę pomieszkasz, to zauważysz że na co dzień inne części miasta nie będą cię interesować ze względu na czas dojazdu do nich (ew. raz za czas w weekend można się poświęcić)

Gość gośćjhta
jeszcze nie wiem gdzie będe pracować, dlatego nie wiem gdzie szukać mieszkania :o szukam najbardziej optymalnego miejsca ale nie znam w ogóle krakowa :o

Gość gość
to masz problem. z wielu części miasta nie jesteś się w stanie dostać na 6 rano do pracy do innej dzielnicy. ja tak miałam. raz dostałam pracę tak daleko, że bardzo szybko musiałam się przeprowadzić, bo nie byłam w stanie dojechać z przesiadkami na czas. a wcale na zadupiu nie mieszkałam. na początek wybierz centrum. a potem już będziesz się przeprowadzać w dogodniejsze miejsce

Gość gośćjhta
no właśnie najgorsze to że nie wiem gdzie będę pracować :o im bliżej centrum tym bardziej zabójcze ceny :/

Gość gośćjhta
a jesli centrum to jakie dzielnice najlepiej ?

Gość gość
zawsze możesz pomieszkać sobie w czyimś opuszczonym, zagraconym pokoju na najbliższy miesiąc. końcem września wrócą właściciele pozostawionych waliz i toreb, więc będziesz się musiała zmyć

Gość gość
krakow to syf!

Gość gość
Bronowice, Łobzów - ze względu na linię tramwajową (Jak nie wszystkim wiadomo, tramwaje wyjeżdżają z zajezdni o 4tej rano, a autobusy dzienne o 5tej. W wielu miejscach na nocne autobusy nie ma co liczyć, bo np. ostatni wyjeżdża o 3:30 a ty chcesz być na 6tą w pracy, a nie na 4:30) Grzegórzki - blisko do ronda Mogilskiego i Grzegórzeckiego, a stamtąd dojedziesz wszędzie

Gość gośćjhta
Dziękuj***ardzo za informacje.

Gość malami8383
Sprawdź tutaj http://www.ap7.pl/ jak wygląda rynek ofert wynajmu w Krakowie. Może akurat tam znajdziesz mieszkanie dla siebie? Jeśli ja bym szukała to czegoś jak najbliżej centrum, bo tam zawsze coś się dzieje.

Gość Karinka002
Ja mieszkam w Krakowie już 6 lat i mieszkałam w różnych dzielnicach. Dobrze jest mieszkać na Bronowicach, teraz też na Ruczaju. Jeśli lubisz hałas i kamienice to może być Kazimierz, Podgórze. Okolice Aquaparku też są ok, ale już dalej to ciężko. Mieszkań jest dużo więc jeśli masz wątpliwości to się wstrzymaj , albo wynajmij a jak Ci będzie ciężko to zmienisz chyba to żaden problem. Ostatnio kupiłam mieszkanie na Błoniach http://luxusportal.pl/pl/architektura-i-budownictwo/prezentacje/blonia-residence Jest to jak dla mnie najlepsza okolica z tych wszystkich bo jest spokój, jesteś w centrum i masz dużo zieleni dookoła i miejsce aby wychodzić z psem. Oczywiście w tych budynkach nie wiem czy wynajmują ale są mieszkania dookoła Kina Kijów wiec może coś tam albo koło Jubilatu? Ale rzeczywiscie musisz wiedzieć dokąd codziennie będziesz jeździł, bo z komunikacją bywa różnie, choć jest w Krakowie dość dobra. Powodzenia