Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzona synowa xxx

Moje dziecko a teściowie

Polecane posty

Gość Wkurzona synowa xxx

Moja córka ma już 4 miesiące. Na początku nie wtrącali się do niej, nic nie komentowali, ale od jakiegoś czasu zaczeli. Zaczęłam słyszeć :" przykryj ją " "ubierz ją" , "rozbierz jej czapeczke, przecież ciepło jest","odwroc wozek w inną stronę,bo wieje". Raz tescie zaprosili swoich znajomych, ktorzy przyjechali zobaczyc nasza córeczkę. Tesciu zawsze przed swoimi znajomymi lubi się pokazac jak to on "bawi wnuczkę", tylko,że jak wnuczka płacze teścia nie ma. No i pewnego dnia przyjechali ci znajomi, i tesciu juz od 20 minut przed ich przyjazdem truł mi,abym mu dała Weronikę do wózka, bo on z nią pojezzdzi. JAk oni przyjechali wrecz wydarł mi ją z rąk... a kiedy juz usiedlismy wszyscy na dworze on do mnie : "odwroc ten wozek, bo wieje ... po czym dodal ty jako matka powinnas to najlepiej wiedziec" zrobilo mi sie przykro. Zdazylam tylko uslyszec komentarz moejgo meza do swojego taty "Ona z nas wszystkich najlepiej wie jak Weronice jest dobrze" i odeszłam .... poszlam z corką do domu. Dzisiaj przykladowo jest zimny dzien i moja corka ma kaszelek od kilku dni. i Bylam do gory a slysze,ze tesciowa mówi do niej :" Dzisiaj nie pojdziemy na dwor bo jest zimno, po czym slysze jak otwiera drzwi i pokazuje jej jak jest zimno;/;/ i stoi z nią w tych drwiach !! szlag mnie trafil i polecialam na dol zamnknac te drzwi. Powiedzcie mi czy to jest racjonalnie myslenie babci, ktora z kaszlącą wnuczką stoi w drzwiach, gdy jest zimno ? co wy o tym sadzicie? moze ja przesadzam?

Gość gość
wyprowadź się na swoje - nikt wtedy nie będzie się wtrącał

Gość gość
kaszelek - boszszszszsze!

Gość gość
Nie przesadzasz. Pokazywać przeziębionemu dziecku, że jest zimo? :O

Gość gość
I tak oto widać, jak bachor w rodzinie sprawia, że ludziom mózgi się lasują :)

Gość gość
Nie martw się o teściów. Swoje dziecko wychowali ?

Gość gość
dodziś nie do konca tak jest, jak tesciowie chce sie wtracac, to beda i nic sobie nie robie z tego ze ludzie sa na swoim utrzymaniu, po prostu taki wredny typ charakteru do takich ludzi trzeba ostro i stanowczo wyrazac swoje zdanie, czasami nawet byc chamskim, inaczej nie dotrze

Gość gość
chamskim to sobie możesz być u siebie w domu - ale nie w cudzym

Gość gość
Co może zrozumieć 4-mies.dziecko? czy na dworku jest zimno czy ciepło:):):) powiedz że żartowałaś z tym pokazywaniem