Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do niskociśnieniowców

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie radzicie z sennością z powodu niskiego ciśnienia krwi? Jak się wam wstaje rano z lozka i o której wstajecie? Ja przyznam ze mam poważny problem żeby się zwlec z lozka wcześniej jak po 11 rano mimo przesypiania nawet 12 godzin lub więcej! Zaraz po wstaniu mierze ciśnienie i wynosi ono 91/56 i zazywam dwie najsilniejsze guarany jakie można kupic które zawierają w jedenj kapsułce 80mg kofeiny czyli lacznie 160 mg kofeiny zaraz po wstaniu co powoduje ze senność LEKKO znika ale nie na długo i dość często musze z tego powodu jeszcze pospać w ciągu dnia jakies 1,5 do 3 godzin! Fatalnie się z tym czuje ale nie mam już pomyslow na podniesienie ciśnienia bo kawy nie pije bo nie znosze to dla mnie ohyda. Cola tez nie pomaga ani napoj energetyczny. Co może mi jeszcze pomoc?

Gość gość
ja też mam b. niskie ciśnienie, ostatnio nawet 94/49 czułam się wtedy fatalnie. Trochę pomaga mi sport (ale na 1-2 godz. potem jest znowu duży spadek energii)i żeń szeń, zimny prysznic z masażem. A powiedz jaką masz pracę? dajesz sobie radę w niej przy takim samopoczuciu?

Gość gość
hej ja mam w ciagu dnia 90/55 tetno 50... pije 5 kaw dziennie i duuzo spie w nocy. lykaj magnez a poczujesx sie lepiej

Gość gość
Mam to samo przy nadciśnieniu

Gość gość
Śpię koło 8 godzin. Wstaje normalnie, piję tylko herbatę. Tyle że ja nie mam non stop niskiego a czasem zaliczam gwałtowne spadki typu 70 /50 albo i mniej i wtedy ratuje mnie kieliszek czegokolwiek mocniejszego. Mogę próbować z jakimiś kroplami ale szczerze to one nic mi nie dają, po kawie mną trzepie. W sumie jestem wiecznie śpiąca. Nawet jeżdżąc na rowerze ziewam:-P

Gość gość
Co dziennie wale sobie litra tigera:)

Gość gość
To ja autor watku - jestem facetem z tak nisnkim ciśnieniem. Niestety nie pracuje bo mi na to ta senność nie pozwala:-( Nie bylbym w stanie wstać kolo 7 a nawet 8 rano. Lykam MenMag i inne tablety magnezu tez i wcale to nie pomaga. Ruch np. jakiś spacer czy zakupy to tylko na chwile pomagają a potem ciśnienie spada znowu. Koszmarnie się czuje bo nie lubie w ciągu dnia spac wogole - uważam ze noc jest od spania.

Gość gość
A byłeś u lekarza? Bo to nie jest normalne. Jak pisałam wyżej mam niskie ciśnienie a czasem jeszcze mi spada i wtedy nie funkcjonuje, ale nie przez senność tylko przez zawroty głowy i mdłości. Wystarczy mi 8-9h nawet mniej.

Gość gość
a czy stale cisnienie 100/70 to dobre cisnienie czy niskie tez?

Gość gość
Wlasnei to nieskie ciśnienie to związane jest z braniem lekow których to skutkiem ubocznym jest senność i spadek ciśnienia. 100/70 to ma moja 7 letnia siostrzenica wiec także wydaje się niskie dla osoby doroslej.

Gość gość
100/70 u kobiety jest jeszcze ok. To czemu leków nie bierzesz? Nie ma co się truc kofeiną bo ona pomaga tylko na chwilę. Mnie po takiej ilości snu bolalaby glowa

Gość gość
Amfetamina

Gość gość
Ja musze wstawac rano. Zawsze kawa rano i popołudniu, czasem drzemie po pracy jak nie umiem wytrzymac choc tez mi szkoda dnia

Gość gość
Ja mam niskie ale - do nisko ciśnieniowca to mi jeszcze brakuje zawyczaj mam ostatnio skurczowego 110 na rozkurczu 64 czasem 56. Śpię sporo po 10h na dobę, sport bardzo pomaga - kawy nie piję ani żadnych używek - cieżko jest ale sobie jakos radzę .

Gość gość
Ja rano w godzinnych odstepach pije 2 kawy i cisnienie sie normalizuje potem w ciagu dnia jeszcze2 lub3 w zaleznosci od sanopoczucia,potrafie wypic kawke i zaraz zasnac, jesli mam niskie od razu bol glowy i wymioty na mnie najlepiej dziala kawa.

Gość gość
Szoda ze mi się nie da pomoc skoro kawy nie pije wogole a guarana nie pomaga zbytnio jak również cola czy napoj energetyczny:-( Nie ma chyba już nic więcej na pobudzenie.

Gość gość
Ja też jestem niskociśnieniowcem. Też bym spała do 11 najlepiej a muszę wstawać rano, ciężko jest na początku wstać a potem już lepiej chociaż ziewam przez pół dnia, na wieczór się budzę. Nic jedynie tylko pomoże wczesne pójście do spania... Może powinniśmy codziennie iść spać o 20-22?

Gość gość
a i nie tylgo magnez łykajcie ale i potas tylko nie w tabletach bo tam są bardzo niskie dawki - a niebiezpiecznie nie jest przedobrzyć - wystarczy pół listra soki pomidorowgo najzwyklejszego z biedornki dla przykładu... to bomba potasowa .

Gość gość
Ja jestem niskociśnieniowcem od zawsze. Wstaję na tyg. o 5.40 bo praca. Po pracy śpię codziennie 2,3 h.