Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z łopatka :(

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mam problem z lewa łopatka. Wczoraj byłam na rolkach i przewróciłam sie na lewy bok. Nie mogłam złapać oddechu, ale po minucie wszystko wróciło do normy. Nic mnie nie bolało, jeździłam dalej. Gdy wróciłam do domu i położyłam sie poczułam, ze zaczyna mnie bolec łopatka. Chłopak zrobił mi masaż z olejkiem kamforowym. Dziś rano zaczął sie koszmar. Przez 15 min starałam sie usiąść na łożku wyjąc z bólu. Ból jest bardzo ostry, skupiony w jednym miejscu. Ręka mogę ruszać normalnie, największy ból czuje gdy chce ruszyć głowa w bok. Czy możliwe jest, ze to cos poważniejszego niż stłuczenie? Nie chce wyjsć na kretynke która biegnie od razu do lekarza z bólem rączki. Leżę w łożku sparaliżowana, nie mogę sie ruszyć. Nie wiem co robić. Co to może być? Ratunku :(!

Gość gość
Jedź na prześwietlenie i zapewniam Cię że nie wyjdziesz na panikarę. Plecy/łpatki są mega ważne, tego nie muszę Ci tlumaczyc, a TAKI ból sam nie przejdzie. Ja podniosłam wózek z synem żeby znieść go po schodach 3 tygodnie po porodzie i strzelilo mi coś w plecach, zobaczyłam doslownie gwiazdy, ile ja się wycierpiałam, ani dziecka wykąpać, ani ponosić, karmienie na leżąco, dramat, ale nie poszłam z tym nigdzie, pół roku się męczyłam z tragicznym bólem, pare lat później robiłam prześwietlenie kregoslupa i przypadkowo się dowiedzialam, że mam uwaga ZŁAMANIE ŻEBRO BEZ ZROSTU, czyli żebro jest podtrzymywane tylko mięśniami, oderwane jest od kregoslupa co widać na zdjęciu, a też byłam taka odważna jak ty teraz... gdybym od razu z tym poszla, to dziś bym nie była kaleką, bo ani nic dźwignąć, ani się gwałtownie schylić bo boli okrutnie (12 lat minęło)... dla mnie jedyne wyjście teraz to operacja, ale się boję..... Wracając do Ciebie gnaj na ten dyżur, nie mow że wczoraj, bo Cię wyślą do rejonu.... napisz później co się dowiedziałaś na pogotowiu. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok i nie bolalo.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź! Niestety nie dam rady teraz jechac, nie jestem w stanie się podnieść z lozka, a co dopiero się ubrac i gdzies jechac :( chciałam zadzwonic po karetkę żeby po mnie przyjechala, ale czekam narazie na faceta, może uda mu się zwolnic z pracy to pojedziemy taksowka. Na pewno dam znać co powiedzial lekarz, ale juz to wiem: to zwykle stluczenie, proszę wziac leki przeciwbólowe, nasmarować maścią i samo przejdzie ;)

Gość gość
ale juz to wiem: to zwykle stluczenie, proszę wziac leki przeciwbólowe, nasmarować maścią i samo przejdzie oczko.gif NO MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ TAK OKAŻE :) czekam na info. To ja z posta powyżej

Gość gość
idź na rtg. Z takimi przypadkami jak urazy kostne najlepiej od razu iść na ostry dyżur, bo później możesz mieć problem, żeby przyjęli cie zawczasu na nfz. Może jakieś ścięgno poszło. Ja myślałam, że miałam tylko stłuczoną dłoń i chodziłam tak chyba z 1 czy 2 tygodnie +rtg i czekanie na opis, bo przecież nie będę zawracać głowy stłuczeniem, a okazało się, że mam złamanie z przemieszczeniem kości śródręcza kwalifikujące się też do operacji. Na szczęście pielęgniarka wepchnęła mnie w kolejkę od razu, chociaż z początku chciała mi dać termin za kilka miesięcy... No obserwuj... Moim zdaniem rodzinny powinien skierować na rtg w razie czego

Gość gość
to może być nawet złamanie kompresyjne kręgu jeśli ból nie będzie ustępować przez 3-4 tyg to na bank złamanie lub pęknięcie

Gość jxnfoasfho
Dr Wojciech Orczyk to bardzo dobry specjalista i może o tym świadczyć np. to, że cyklicznie organizuje najważniejsze zjazdy neurochirurgiczne w Polsce. Zdecydowałam się przez to na to, by to właśnie On operował mój kręgosłup i dyski.