Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Remont ile kasy?

Polecane posty

Gość gość

Chcę zrobić remont mieszkania-48 m,3 pokoje.(łazienka i kuchnia zrobione).Nie mam pojęcia,ile kasy szykować :/ .Panele tez mam kupione,mąż bedzie kładł,wiec za robocizne nie wydam.Ale w pokojach i sciany (chce położyć tapety)i parapety nowe,rolety.Nie moge kurna tego ogarnąć,pomoże ktoś?

Gość gość
za takie mieszkanie z kuchnią wydalam niedawno 20 tys. bez wielkich szaleństw.

Gość gość
uuuu to sporo,ale chyba kuchnia najdrożej wypadła?

Gość gość
jestem już przy ponad 50 tys;( a do zrobienia dwa pokoje małe zostały. Ogólnie za tę kwotę zrobiliśmy salon kuchnię łazienkę i przedpokój. I też bez jakiś większych szaleństw. Remont ciągnię kasę jak złoto. Jak obliczysz ile Cię wyniesie, pomnóż jeszcze przez dwa;) Ahhh i dodam, że kupe rzeczy robiliśmy sami!

Gość gość
sama kuchnia ponad 6 tys.

Gość gość
dycha wystarczy? jak wspomniałam-panele na całe mieszkanie mam juz kupione -wiec zostałyby sciany do wytapetowania -drewniane parapety -rolety -karnisze

Gość gość
hej dziewczyny,podpowiecie?

Gość gość
a nie lepiej jest wybrac się do profesjonalnej firmy która świadczy usługi remontowe? w warszawie moja siostra teraz ma remont u siebie, ekipa z http://domimeble.com.pl/ jej realizuje, myślę,że wykonają kosztorys prac bezproblemowo

Gość gość
Za ekipe to trzeba będzie dodatkowo i słono zapłacić :P A nie marzy Ci się biokominek? Bo mnie tak, nie mogę starego namówić na zakup. :P Mam już upatrzony, idealnie pasuje do mojego salonu http://centrumbiokominkow.pl/

Gość gość
Prosto licząc, to na remont potrzeba 1 tys. zł, za 1 m2. Od tego są odstępstwa w górę i w dół. To cena taka, powiedzmy średnia. Jeśli robicie coś we własnym zakresie, to wiadomo, będzie niższa. Gość 2015.08.26 ma rację pisząc: "za takie mieszkanie z kuchnią wydalam niedawno 20 tys. bez wielkich szaleństw".

Gość gość
Dokładnie Ci nie powiem, ale rolety ostatnio robiłam w podobnym mieszkaniu i płaciłam 2200 za wszystkie okna. Co do karniszy to już zależy co wymyślisz. Podobnie farby, parapety /czy gotowe czy u stolarza.../ - myślę, że 10 000 powinno starczyć.