Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża u kobiet, które były wcześniakami

Polecane posty

Gość gość

jak u was przebiegała ciąża? nie było żadnych komplikacji? moja znajoma ur. sie w 6msc teraz sama jest w ciąży. lekarz powiedział, że z tego powodu, źe była wcześniakiem podczas porodu może stanąć jej serce lub ona albo dziecko może nie przeżyć! jestem przerażona! wie może ktoś coś na ten temat?

Gość miła jak zawsze
Koleżanka urodziła się w 6 miesiącu. Jest mama dwójki zdrowych, donoszonych dzieci:)

Gość gość
A ma problemy z sercem? Ja jestem mama 3 tyg synka, sama urodzilam sie w 30 tc ,poniewaz moja mama miala wypadek, jestem alergiczka, poniewaz nie bylam karmiona piersia, poza tym jestem zdrowa, ciaza tez przebiegala prawidłowo, synek urodzil sie po terminie,musiałam miec porod wywoływany.

Gość gość
Ja przyszłam na świat 27 lat temu w 30 tygodniu ciąży. Mam dwoje dzieci jedno urodzone w 40 tyg drugie w 38. Ciąże bez komplikacji. Nie słyszałam że wcześniactwo ma wpływ na późniejsze ciąże

Gość gość
ja też nie slyszałam ale u lekarza jej tak mówią i dlatego ten temat. SAma jestem wcześniakiem, nie mam jeszcze dzieci i chciałam zaczerpnąć opinii innych mam na ten temat bo to dziwny przypadek

Gość gość
dziwne to są te głupoty co wypisujesz

Gość gość
Ja urodzilam siec3tyg przed terminem. Coaze donosilam normalnie. Moze koleżanka ze wzgledu na to,ze urodzila siecw 6mcu ma problemy z secem i dlatego porod jest dla niej zagrozeniem? Moze o to chodzilo lekarzowi.

Gość gość
niech zrobią jej cc :-/

ja urodziłam się w 36 tyg., matka miała cc m.in.z powodu przedwczesnego odejćia wód płodowych i braku rozwarcia.Ja urodziłam dokładnie tak samo moją córkę.36/37 tydz. brak rozwarcia, odejście wód i cc. też słyszałam od lekarza że jeśli sama urodzilam sięprzed terminem to jest wieksze prawdopodobieństwo urodzenia przedwcześnie dziecka