Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usg czy coś pokaże proszę...

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 5 tygodniu ciąży. Dokładnie według okresu 5 tydzień 3 dzień. Dziś wieczorem mam usg jednak potrzebuję się poradzić. O ciąży dowiedziałam się 3 dni przed okresem test pozytywny zarówno rano jak i wieczorem. Dzień później zrobiłam badanie beta hcg wynik 52,2 dwa dni później 111,3. Moje pytanie brzmi czy skoro dowiedziałam się już na kilka dni przed okresem to czy usg na tym etapie powinno pokazać zarodek? Bardzo się boję że okaże się to pustym jajem...

Gość gość
To,że test wyszedł Ci pozytywny 3 dni przed miesiączką,nie ma nic wspólnego z usg. Może być już widać na usg,ale nie musi. Jeśli nic się nie dzieje,to wstrzymałabym się z wizytą kilka dni,ale jak masz już umówiona wizytę,to idź :-) . I nie myśl od razu o pustym jaju płodowym

Gość gość
Raczej za wcześnie, żeby na usg było widać zarodek.

Gość gość
Ja byłam w 5tyg 6 dn na pierwszej wizycie u gin i lekarz potwierdził ciąże i akcje serducha

Gość gość
Mozliwe ze zarodek juz bedzie ale i tak bedziesz musiała isc na kolejne za ok 2 tygodnie by było serduszko bo na tym etapie usg moze jeszcze go nie pokazac. Ja byłam w 6tc i było juz widac tez serduszko.

Gość gość
Ja też bylam w 5t6d i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Gin powiedziała, że na tym etapie tak to wygląda własnie. Zarodka ani widu ani słychu, więc bym się nie nastawiała. Może u niektórych widać więcej, ale to by trzeba było mieć szczęśćie. Przyrost masz dobry, więc skąd te pesymistyczne myśli?

Gość gość
U mnie w 6 t2d byl pecherzych z cialkiem zotltym. Dopiero za dwa tyg lekarz kazal przyjsc byo seeduszko. W 5 tyg raczej malo prawdopodobne ze cos ObacYsz napeqno nie bedIe serduszka. A tez wiele od sprzetu zalezy