Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzis koncze 35. tydzien. Czy jesli teraz urodze, to...

Polecane posty

Gość gość

... czy dziecko ma szanse byc zdrowe, czy dopiero od skonczonego 38. tygodnia?

Gość gość
a dlaczego masz teraz rodzić?

Gość gość
Oczywiście że będzie zdrowe! Już jest bezpieczne, ma wykształcone płuca, nie musisz się obawiać.

Gość gość
Idiotka boisz się,ze najwięcej tyje się w ostatnim miesiącu i dlatego chcesz już urodzić.Proszę bardzo,tylko przygotuj sie na to,ze dziecko będzie miało niewydolność płuc

Gość gość
Sama jesteś idiotką, i sama masz niewydolność mózgu. Po 35 tyg ciąży poród uznaje się już za bezpieczny.

Gość gość
Jest bardzo baaaardzo duża szansa ale wiadomo, że póki co każdy dzień w brzuchu mamy jest dla dziecka na wagę złota. Tak więc zaciskaj kolana ;)

Gość k jak kasia
Jestem w szpitalu .tydzien temu urodzialam w 35tyg syna . Wazy 2240mierzy 49.,tydzień wczesniej podano mi sterydy na rozwój pluc. Meczylam sie w końcówce ciąży i sobie po cichu mówiłam ze mogę juz urodzić skoro usg pokazuje 2500kg maly ma zabezpieczone plucka. Teraz sobie wyrzucam. Synek dostaje dwa antybiotyki ponieważ zaczelo sie u niego zapalenie płuc. Leży w inkubatorze ponieważ nie potrafi utrzymać swojej temperatury . Autorko radze leżeć chuchać dmuchać i dać dzieciaczkowi dorosnąć w twojej macicy.

Gość gość
Mi tez grozi przedwczesny porod. Lekarz mowi ze po 34 jiz szamsa jest spora ze dzieckp bedzie wydolne oddechowo. Sam zna przypadki ze w 35 tyg dziecko zdrowiutkie sie urodzilo a to w 38 nie umialo oddychac. Lez i nie mysl o porodzie jeszcxe ze 3 tyg

Gość gość
Ale ja wlasnie nie mysle jeszcze o.porodzie. Od 26. tygodnia mam skurcze, wtedy tez dostalam sterydy na pluca. Potem w 30 tygodniu znow szpital i skurcze. Teraz koncze 35. tdzien i lekrz mowi, ze jak sie akcja zacznie, to juz nie beda podtzymywac, tylko urodze. Mam nadzieje, ze maly jeszcze poczeka conajmniej 2 tygodnie. A wpis o tym, ze boje sie przytyc pozostawie bez komentarza... zalosne...

Gość gość
Nie ma reguly. Czasem takie dzieci normalnie oddychaja, a czasem maja niewydolne pluca. Najlepiej wybrac szpital, ktory potrafi zajac sie wczesniakami, bo transport takiego maluszka to rez ryzyko. Nie w kazdym szpitalu zajma sie Wami tak, jak powinni. Sprawdz jaki stopien referencyjnosci ma Twoj szpital.