Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziad cholerny

1 randka na randce zaplacisz za siebie tak mi powiedzial co robic

Polecane posty

Gość dziad cholerny

ja w temacie.pierwsza ranka jutro a facet zadzwonil wczoraj i zaczal sie krecic wokol tematu gdzie pojdziemy,co bedziemy robic itd.po czym´´zgrabnie´´przeszedl do tematu rachunku...mniej wiej tak powiedzial-no to pojdziemy tam,wypijemy po kawie,moze po drinku...w sumie nie wiem co pijesz,ale zamowissz sobie co tam chcesz,bo rachunek i tak zaplacimy osobno:Owiecie co,i tak zaplacilabym za siebie,to mi daje poczucie niezaleznosci,ale takie slowa to dla mnie NO GO.moim zdaniem zachowal sie jak ostatni dziad.randka odwolana,on pewnie mysli,ze mnie przestaszyla wizja swojego rachunku do zaplacenia,ale powod jest oczywiscie inny. zachowal sie jak dziad,ale tlumaczyc jemu tego nie bede.ja osobiscie bym sie spalila ze wstydu mowiac takie cos...czy ktos podziela moje zdanie?

Gość dziad cholerny
zle sie wyrazilam,mialam na mysli co robic na przyszlosc,gdyby mi ktos tak powiedzial,bo jesli o te randke chodzi to juz odwolana.

Gość gość
nie iść na spotkanie z takim prostaczkiem... to taboret a nie facet

Gość gość
W dobie internetu, czasach, gdy tak dużo randkujemy, powinno się płacić za siebie, za wyjątkiem sytuacji, gdy ktoś kogoś podrywa, zależy mu, zaprasza. Ale nieelegancko jest tak podkreślać "zapłacisz za siebie". Zalatuje skąpstwem, albo facet tak dużo ma randek, że szkoda mu kasy -też dobrze to nie wróży. Miałam skąpego chłopaka i ciężkie było z nim życie, na piechotę chodziliśmy, bo żal mu było skasować bilet MPK :)

Gość gość
Pszenno-buraczany jakiś Dżolo.

co za burak :D i bynajmniej nie chodzi mi tu o płacenie za siebie, ale zaznaczanie przed randką, ze każdy płaci za siebie... zenada :D skoro brak mu tak oczywistej ogłady i kultury, to aż wstyd by się bylo z nim pokazać wśród znajomych, nie wiadomo jakie jeszcze wieśniackie zachowania trzyma w zanadrzu :D

Gość dziad cholerny
i tak bym zaplacila za siebie...ale nawet gdyby mial obawy,ze straci niewiadomo ile kasy,to i tak bezpodstawne,bo to krotka randka miala byc(ograniczenia czasowe)wiec tylko kawa lub 1 drink wchodzilby w gre...wiec nawet jakbym nie zaplacila za siebie to by nie zbiednial.wiec tym bardziej zachowal sie jak dziad.

Gość gość
ale czym się przejmujesz? Nie zmarnowałaś czasu na prostaka. Bo to nie chodzi o to czy miałabyś zapłacić czy nie. Ale człowiek z klasą w życiu by czegoś takiego i w ten sposób nie powiedział. Skoro wyskoczył z takim tekstem przed to pomyśl jakich żenad nasłuchałabyś się w trakcie. Naprawdę chciałabyś tak zmarnować wieczór? Właściwie to powinnaś mu być wdzięczna ;)

Gość dziad cholerny
PROWO,a idz mi w cholere dzieciaku jeden,bo chyba jeszcze zycia nie znasz i nie wiesz do czego sa ludzie zdolni.

Gość gość
A moim zdaniem to jest tak Facet z klasa nie porusza tematu finansow szczegolnie na pierwszej randce.. zaplaci za kobiete na paru pierwszych randkach, bo taki jest zwyczaj i on tym samym pokazuje ze mu zalezy na rozwijaniu tej znajomosci a kobieta z klasa po tych paru randkach bedzie chciala zaplacic za rachunek po polowie. Ona po prostu powinna to zaproponowac gdyby byli faceci z klasa i kobiety z klasa nie byloby problemu

Gość gość
generalnie jest jedna zasada-kto zaprasza,ten placi.a facet jak na kawe zaluje pieniedzy to buc do potegi.

Gość gość
Facet kompletnie nie ma klasy... Takich rzeczy się nie proponuje, zwłaszcza, ze to pewnie on Cie zaprosił... Oczywiście, że moze liczyć na to, ze zapłacisz (choc uważam, ze ba pierwszej randce facet z klasą o tym nawet nie pomyśli i zawsze zapłaci) ale mówić to otwarcie dzień czy dwa przed spotkaniem? Dla mnie burak, dobrze zrobilas, ze odwołałaś, bo szkoda czasu na takiego bez kultury

Gość gość
Jeśli facet zaprasza, to facet płaci. Faceci zaczęli oczekiwać, że za drinka, czy kolację, kobieta powinna rozłożyć nogi, bo przecież on w nią inwestuje. Stąd kobiety same zaczęły płacić za siebie. Tylko, że to znowu uczy facetów, że rodzinę utrzyma kobieta, bo ona honorowa, zawsze płaci za siebie i nie będzie z niego zdzierać na dzieci. Autorko ten dziad wie, że na takiej zapoznawczej randce żadna z nim do łózka nie pójdzie, to nie będzie w ciebie inwestował, lub sprawdza, czy ci na jego kasie zależy. Pierwszy przesiew he he. Tak czy inaczej, tak jak napisała Gość 10:21 skąpiec, albo lata na randki jak do podczas biegunki do kibelka, co też dobre nie jest. :) Gdyby sytuacja się powtórzyła, to zaproponuj najtańszy lokal jaki tylko zdołasz. Na zdziwienie, możesz odpowiedzieć, że skoro zaprasza i zaznacza, że każdy płaci za siebie, to obawiasz się, że go na droższy nie będzie stać i troszczysz się właśnie o jego finanse. bo jak za dużo wyda na siebie jutro, to nie będzie mieć kasy na kawę na waszej kolejnej randce.

Gość gość
"nie wiadomo jakie jeszcze wieśniackie zachowania trzyma w zanadrzu :D " haha święte słowa, uśmiałam się :D a wracając do tematu, popieram wiekszość, nie warto marnować czasu na takiego prostaka, człowiek który ma odrobinę przyzwoitości w życiu nie wyskoczyłby z takim tekstem.

Gość gość
To powinno wyglądać tak: facet chce zapłacić rachunek, kobieta proponuje, że zapłaci za siebie, facet się nie zgadza i płaci :P

Gość dziad cholerny
ja mialam tak...na wiekszosci randek sama proponowalam,ze zaplace za siebie,czasem na pol...bywalo i tak,ze facet sie nie zgodzil i sam zaplacil,ale czegos takego jak wczorajasza rozmowa to jeszcze nie przerabialam:)

Gość gość
zachował sie jak ostatni prostak, z takim sie spotykać to ujma na honorze, nie spojrzałabym na takiego. Dla mnie to oczywiste ze płacę za siebie bo nie zamierzam nikogo "naciągać" na kawę czy sok. Jakbym coś taiego usłyszała to spytałabym się po co mi to mówi i po co w ogóle dzwoni i mówi dokładnie co krok po kroku zrobicie co wypijecie i za co i ile zapłacicie. omg jaki burak

Gość gość
to dla dziecka tez byscie placicili za pampersy pol na pol,mimo ze ty bys przez jakis czas nie pracowala:Do f**k:D

Gość gość
jak mój mnie zaprosił na początku to sama stanowczo powiedziałam, że na początku płacimy po połowie - tak moim zdaniem jest w porządku. ale żeby mi facet powiedział, że rachunek na pierwszej randce po połowie, jeśli on mnie zaprasza? say what?

Gość gość
Ło matko co za czasy przyszly. Ja jestem z takiego rocznika ze nawet takiego tematu na randkach nie bylo,bo to bylo oczywiste ze facet,a kobieta jakby zaproponowala ze zaplaci chocby za siebie to by dopiero sie zbłaznila. Bylam niedawno na randce,od jakiegos czasu jestem stanu wolnego,naczytajac sie w necie tez zaproponowalam facetowi ze zapłace chociaz za siebie,to tak dziwnie sie spojrzal,prawie obrazil sie i mam wrazenie ze za bardzo mnie nie zrozumial,on chyba po prostu takiego czegos nie znal,nie nadazal ze tak sie teraz pozmieniało.

Gość gość
Temat jak widzę ciągle aktualny:)

Gość gość
no przecież idiotko powiedział o tym co i tak chciałaś zrobić. więc o co pyszczysz, pustaku?