Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ludzie niepijący(albo bardzo rzadko) alkoholu wyglądaja młodziej?

Polecane posty

Gość gość

ja piję raz na rok piwo i zastanawiam się czy dzieki temu bedę młodziej wyglądać :D w sumie to chyba nic nie daje :( wydaje mi sie, ze wygladam na swój wiek, ponadto nie palę i ograniczam słodycze, nie słodzę kawy i herbaty

Gość gość
wygląd to geny, możesz sobie pomóc dietą i ćwiczeniami, ale genów nie zmienisz ewentualnie operacje plastyczne...

Gość gość
po prostu chce wiedziec czy jest taka zalezność, że lata picia sie odbijają na urodzie, ja nie piję głównie dlatego, że uważam, ze to głupie, alkohol mi nie smakuje, oprócz słodkeigo czerwonego wina ale po nim mam migreny :( więc w sumie nie piję bo nie chcę by mnie łeb bolał :D ciekawe czy ma to dodatkowe korzyści w wyglądzie...

Gość gość
jasne, że ma korzyści. alkohol to trucizna. upojenie alkoholowe to reakcja na truciznę. wątroba to organ, który regeneruje się jak żaden w ludzkim organizmie, ale też nie jest w stanie sobie poradzić z pewną dawką. dlatego ludzie, którzy piją nawet kielich dziennie są w ciągłym stanie "gorączki", dlatego nie chorują często, ale jednocześnie wykańczają organizm ciągłą gotowością do walki z chorobą. większe ilości rzeczywiście postarzają i niszczą, bo wątroba nie nadąża z metabolizmem etanolu, który niszczy naczynia krwionośne.

Gość gość
Napewno TAK- nie pijacy w ogole