Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

iphone 5s czy iphone 6? który sobie kupić?

Polecane posty

Gość gość

5s wydaje mi sie ładniejszy z wyglądu, nie sądzicie?

Gość gość
Kupujesz telefon dla wyglądu czy funkcji?

Gość gość
5s jest najładniejszym iphonem, i pewnie zaoszczędzisz z 600zł. Ja bym brał 6+, bo zwyczajny 6 to lipa, brak optycznej stabilizacji obrazu. Także 5s może być ciekawy, no ale 6 ma 4,7". Trudno powiedzieć, ale jeżeli nie jesteś wymagającą osobą, to 5s ci wystarczy. Dla mnie osobiście 4" to zdecydowanie za mało.

Gość gość
galaxy s6 edge.

Gość gość
A wiecie może gdzie można kupić wersję limitowaną? Np. z kryształami swarovskiego?

Gość gość
pytam, bo zauważyłam, że dla kobiet przesiadka z 5s na 6 to ból ze względów estetycznych, a 6 jest troche duży, co dopiero powiedziec o 6+ który jest jak patelnia ...sama nie wiem co robic 6+ na pewno odpada, 6 robi podobne zdjecia co 5s a na tym mi zalezy, 5s jest ładniejszy złoty lubie najbardziej a taka 5s jest czyste szampanskie zloto slicznie to wyglada, natomiast 6 to złoto ma jakies żółte jak jajecznica :/ natomiast 6 srebrna wydaje sie byc chyba ładniejsza co sądzicie?

Gość gość
Moja córka właśnie kupiła sobie 5s srebrny i jest bardzo ładny. Wyższych wersji nie braliśmy pod uwagę przede wszystkim ze względów finansowych.

Gość gość
to córka kupiła sobie telefon, czy wy jej kupiliście, bo nie ogarniam?

Gość gość
no właśnie względy finansowe,a ja na 6 mam pieniądze tylko pytanie czy jest tego warta w porównaniu z tańszą 5s. wygląd to zdecydowanie 5s, tylko czy ten ekran nie mały. co gorsza, moja przyjaciółka ma 6 i to bliska, jak kupię 5s to patrząc na jej 6 można mieć wrażenie że jest lepszy przez ten większy ekran, już sama nie wiem... złoty w 6 wygląda bardzo, bardzo żółto nienaturalnie, a tylko kolor złoty mnie interesuje. co lepsze, we wrześniu wyjdzie wersja 6s z MNIEJSZYM EKRANEM coś jak 5s, więc wydaje się że apple nie miał utargu ze sprzedażą 6 skoro wracają w 6s do wyglądu 5s.

Gość gość
no i dodajmy, że na 6s i tak nie będzie mnie stać i to długo, bo cena będzie się zaczynała 3000 wzwyż no i 16gb nie będzie, a najmniej to będzie 32gb telefon muszę mieć, bo aktualnie jestem bez i tak gdybam

Gość gość
Dostałam od meza 5s i jestem bardzo zadowolona. Wczesniej miałam samsungi-s2 s3 i na odchodne s4- najlepsza była s2 bo wytrzymała jak cholera czego o wyższych wersjach napisać nie mozna... iPhone troche mnie irytował bo jest wolniejszy niz s4 jednak mniejszy jest i tu przewaga na jego korzyść. Jak dla mnie większe telefony sa nieporęczne potrzebowałam taki by mieścił sie w dłoni i mozna nim było operować kciukiem a nie przesuwać telefon zeby do czego na gorze dotrzeć. Wygląd to rzecz względna ale mi bardzo podoba sie iPhone 5s. I ze nie wspomnę o tym iż samsung teraz stara sie doścignąć iphona jednak oryginał jest tylko jeden

Gość gość
no właśnie z tą wielkością ekranu to albo jeden narzeka że za wielki drugi że za mały no i co tu zrobić... no jeśli chodzi o mnie to wygląd i zdjęcia to numer jedna, a liczba gb i w sumie ekran to rzecz marginalna bo jeśli 5s nie jest przesadnie mały to mi już odpowiada no i najnowsza wersja za kilka tygodni 6s wraca do mniejszego ekranu więc coś w tym jest, a jak wiadomo jak iphone znów wróci do mniejszych to zazdrosna, gorszej jakości konkurencja zacznie papugować...

Gość gość
Córka ma 13 lat, pieniądze składkowe, od biedy można było zaszaleć z droższym modelem, ale bez przesady... Jak w żarcie "córka kupiła, ojciec zapłacił" ;-)

Gość gość
no powiem ci że pierwszy raz sie spotykam z narzekaniami na to, że iphone się zacinał...może jakiś trefny egzemplarz, bo akurat w zacinaniu się to samsungi są mistrzami a iphone nawet mając gorsze parametry ze swoim oprogramowaniem nie ma bata by się ciął

Gość gość
Siedzę w temacie dosyć sporo. Radziłbym ci poczekać z zakupem jeszcze 1-2mies, gdyż we wrześniu wejdzie nowy model 6s, tak więc ceny 6stek spadną. Brałbym 6stkę, aparat to to samo. Może czarny model by ci się spodobał. A jak nie to kup sobie s6 edge, który kasuje iphone'a pod względem designu i aparatu. Masz rację 6 ma tylko większy wyświetlacz reszta specyfikacji jest zbliżona. 16GB w podstawie to dla mnie śmiech na sali. Apple zdziera niesamowicie. 8megapikseli też nie jest jakieś super niesamowite. Kamera nagrywa dźwięk w trybie mono, masakra. Brak optycznej stanilizacji obrazu... Powiedzmy sobie szczerze, w iP płaci się za jabłuszko na plecach.

Gość gość
zdziera zależy dla kogo, dla mnie 16gb wystarczy w zupełności. jeśli chodzi o mnie to nie potrzebuję żadnych gier, filmów i innych zapychaczy. dla mnie telefon jest tylko do dzwonienia, smsów, facebooka, instagrama no i dla mnie na papierze gorsze cyferki w iphonie nie robią wrażenia, bo jak przyjdzie co do czego to iphone robi super fotki, że inne marki mogą się schować. dlatego moje wymagania co do telefonów są najbliższe marce apple. jak już wspomniałam na wrześniową wersję 6s nie będzie mnie stać, ponad 3000 to przesada. telefon muszę już mieć, a iphone 6 mam do kupienia w okazyjnej cenie więc nie muszę czekać, tym bardziej iphone 5s. iphone 6 w moim mieście w komisie niemal nowy za 2000 zl, iphone 5s to nawet 1400.

Gość gość
Iphone jak najbardziej potrafinprzyciąć, tylko o tym fanbojstwo japkowe już ci nie powie. O tragicznej baterii też nie. Iphone 6s nie będzie miał mniejszych rozmiarów. Będą takie same. Może ten plastikowy bubel 6c będzie miał 4".

Gość gość
Samsung ma najlepsze aparaty poczytaj sobie na phonearena choćby albo na komórkomania.pl i nie pleć bzdur owieczko. LG g4 też ma wypasiony aparat. Apple serwuje tą samą 8megapikselową lipę od 4s. 16GB to nic, miałem ip5 i to był gniot pod względem baterii, a pamięc zapchana na maksa. Dlatego bierz 6,bo 5s to lipa i nawet dnia na pełnym nie daje rsdy wytrzymać przy moim użytkowaniu.

Gość gość
no jeśli chodzi o mnie to daleko mi do aplowego fanbojstwa, bo nie miałam nigdy żadnego sprzętu tej marki, bliżej mi do sony, ale aparaty w telefonach sony nie robią na mnie wrażenia. dla mnie aparat jest najważniejszy w telefonie. także dalej nie wiem bo obydwa modele 6 i 5s jestem w stanie kupic już teraz w okazyjnej cenie, tylko pytanie czy warto dopłacic te 600 zł do szóstki...

Gość gość
no wlaśnie przy twoim użytkowaniu...a skąd mam wiedzieć jak użytkujesz swój telefon? bateria lepsza, większy ekran to na + dla iphone 6, ale aparat ten sam co ma 5s i wygląd 5s na +

Gość gość
Do twojego użytkowania brałbym 5s.

Gość gość
dla mnie telefon to przede wszystkim forma społecznościowa, wyraźne i szybkie zdjęcie zdjęcia z koleżanką czy zdjęcie sukienki w przymierzalni :D faceci tego nie zrozumieją...... miałam smartfona z możliwością rozbudowanej pamięci, a cóż z tego jak o tej karcie w środku zapomniałam i miałam i tak kilka piosenek instagram facebook i zdjęcia

Gość gość
iPhone faktycznie potrafi sie zaciąć i to niesamowicie czesto bywało na poczatku mojeg używania 5s (od poczatku tego roku) a przesiadłam sie z s4 i niebo a ziemia pOd względem szybkości (tz iPhone wolniejszy niz samsung co mnie niesamowicie zdziwiło). Jak dla mnie wielkościowo ten telefon jest idealny i nigdy większego nie kupie bo od takich wielkich ekranów sa tablety... Tego trzyma sie idealnie i plus jest taki ze ma czytnik linii papilarnych, nie jest rozbieralny żadnej strony przez przeciętnego Kowalskiego, mozna próbować go szukać w razie kradzieży, nikt nieporządany nie odblokuje itd. Aparat jest fajny, mimo tych 8mpk jest lepszy niz w s4 która ledwie ruszysz i juz po zdjęciu, zwolnione tempo tez fajne. Oprogramowanie pasuje mi. Jedynie co bym zmieniła to przycisk do powrotu taki jak w samsungu bi tu niestety nie ma... Sa przeciwnicy iphona i zwolennicy-mi odpowiada ten telefon i nie kupie innego niz wlasnie iPhone. Zakochałam sie w ich sprzętach i robienie z tej firmy jakiegoś lansu jest nie na miejscu bo nikt sie tym nie szczyci ze stac go na cos firmy Apple raczej ludzie którzy nie maja tego sie doszukują jakieś opieszalosci posiadaczy.

Gość gość
A i bez chwalenia sie to bateria trzyma mi 2dni... Dla porównania napisze ze w s2 trzymała tydzień :P Ale ja używam telefon do przeglądnięcia prasy, forum, fb, insta, telefonowania i SMS aaaa i ostatnio do snapa wiec zdjeć wiecej odchodzi.

Gość renatka3
Teraz to już na pewno 6 lub 6plus. W takim ispot ceny spadły o 500 zł, bo wszedł nowszy model. Wygląd zawsze można sobie nieco zmodyfikować za pomocą odpowiedniego etui.

Gość gość
A ja zamieniam 5s na 6s! :) Co prawda waham się jeszcze nad 6s plus, ale chyba przeważy mniejsza opcja (kwestia wygody - trzymam telefon głównie w kieszeni). Jak chcecie starsze modele to wg. mnie sens ma 6, 5s mniejszy

Gość gość
5s wydaje sie lepszy, ja mam 5c i też nie narzekam, kupiłam taniej niż w sklepie czy na allegro, bo na http://taniekomy.pl i jestem bardzo zadowolona, a że nie lubie andka więc szczęscie x2

Gość gość
Na dziś 5s bardzo potaniał, ale czy warto go nadal kupić jako drugi numer? Jest idealny rozmiarowo i wyglądem pasuj***ardzo. Jest nowa wersja tegorozmiaru, SE, ale 2 x droższa. Więc ....czy warto kupić dziś 5s?

Gość gość
Rozwiąż zagadkę i wygraj jeden z 5 Iphone 6 http://szort.pl/iphone-6-konkurs Chciałbyś wygrać najnowszego Iphona 6 ? Nie ma nic prostszego, wystarczy że rozwiążesz naszą zagadkę w jak najkrótszym czasie. Do wygrania jest 5 telefonów Iphone 6 najnowszej generacji. Sprawdź czy dasz radę rozwiązać naszą zagadkę. Podejmij nasze wyzwanie. DO WYGRANIA 5 SZTUK !!!

Gość gość
A ja polecam wam sprawdzenie tej strony: http://tyi4.pl/r/GxWkafeteria . Podesłał mi ją ostatnio kolega z klasy i powiedział, że bardzo łatwo można na jej wygrać nowego iPhone 7 i jemu się udało :P Według mnie warto próbować bo dużo osób wygrało. Ja mam takiego iPhone jak na zdjęciu :D