Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xkasiuniaax33

romantyczny wieczor

Polecane posty

czesc wszystkim , jestem Kasia , jestem z moim narzeczonym juz prawie dwa lata i chcialam go zaskoczyc i zrobic jakas romantyczna kolacje :) tylko nie mam pomyslow z jedzeniem , chcialabym zeby to cos bylo latwego, i nie zbyct drogiego . mam nadzieje ze mi pomozecie :)

Gość gość
kieszonki z kurczaka ze szpinakiem tarta ze szpinakiem może upiecz np udka, do tego pieczone ziemniaczki (takie w ćwiartki pokrojone) do tego oczywiscie obowiązkowo wino

Gość gość
2 piersi kurczaka (każda o wadze ok. 350 g) olej lub oliwa do smażenia marynowanie: 2 l zimnej wody z kranu 1 łyżka soli farsz: 150-200 g szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól do smaku Umyte piersi kurczaka zanurz w 2 l zimnej wody z łyżką soli. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny lub na całą noc. Przygotuj farsz: szpinak dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym lub w suszarce do sałaty. Duże liście szpinaku pokrój na mniejsze części, czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i po 30 sekundach dodaj szpinak. Smaż do czasu aż szpinak zwiędnie, zdejmij z ognia i posól. Piersi osusz dokładnie ręcznikiem papierowym i natnij kieszonki. Jak to zrobić - zobacz opis i zdjęcia umieszczone w tym poście. Wlej olej na patelnię (tyle aby dobrze przykryć dno). Na dobrze rozgrzany tłuszcz ułóż piersi kieszonką do dołu. Smaż po 8 minut z każdej strony na średnim ogniu. Usmażone piersi przełóż na talerz i przed podaniem odczekaj 5-10 minut (aby soki mogły się związać i nie wypłynęły od razu po przekrojeniu ). Przed podaniem pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.