Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjaja

jadłospis dziewięciomiesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gośćjaja

Moje dziecko ma prawie 9 miesięcy. Zjada: 8:00 - 100 ml mm (więcej po nocy nie chce) 10:00- mala kanapka z żółtkiem i masłem gdy my jemy śniadanie, zapija wodą lub sokiem- tzw. Drugie śniadanie . 1,5h drzemki 11:30-12:00- kaszka ryżowa /kukurydziana/jaglana bez cukru na 150 mm podawana łyżeczką 14:30-15:00 - zupka ok. 200 ml z mięsem i maslem 17-18- owoce lub jogurt lub 150 ml mm 20:30 przed snem 180-210 ml mm W nocy nie je ani nie jest przepajany. Za jakiś czas mam zamiar dawać na noc kaszę a nie samo mm i w dzień ograniczyć jedną butelkę. Porcji je sporo ale nie jest w stanie zjeść dużo na raz. Czy jest ok?

Gość gość
Ha moje je znacznie mniej stałych pokarmów, bo nie lubi zupek, a ta kanapka to z gotowanym zoltkiem .?

Gość by gośćjaja
Tak, żółtko gotowane bo już do zupy nie daje. Moje też jarzynowych jako tako nie lubi ale gotuję np. Buraka na wodzie, daję masło, łyżeczkę mm

Gość gośćjaja
Albo jabłko gotowane z majerankiem i do tego mięso. Smakuje nadal jak jabłko a je jak zupę

Gość gość
Może spróbuj zrobić lane ciasto na rosole albo pomidorową? Mój też nie przepada za zupą jarzynowa ale uwielbia krupnik

Gość gość
Moja za 3 tyg skonczy roczek i jest tylko na piersi

Gość gość
Tylko? Nie wierzę...