Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda pierwsza wizyta u ginekologa?

Polecane posty

Gość gość

Wybieram się na pierwszą wizytę do ginekologa i bardzo się stresuje bo nie wiem jak będzie wyglądała pierwsza wizyta i badanie...

Gość gość
Lekarka będzię zadawała pytania typu RODZIŁA? PORONIENIE BYŁO??

Nie stresuj się. Pierwszą wizyta to na początku wywiad odnośnie twojego zdrowia miesiaczek itd. Potem ginekolog zbada cię palpitacyjnie. Nic strasznego ani bolesnego:-) nie denerwuje się na zapas

Gość gość
gość dziś akurat o poronienie i czy rodziłam.Takie głupie wpisy to lepiej nie wypowiadac sie.

Gość
przebieg wizyty zależy też od tego czy jesteś dziewicą. ja na pierwszej byłam i zadała mi parę pytań odnośnie miesiączki- kiedy pojawiła się pierwsza, jak często, czy obfita czy skąpa, czy regularna. a potem musiałam usiąść na takim foteliku do badania. :P Miałam tez usg z powodu właśnie bardzo nieregularnych miesiączek, ale na szczęście wszystko okazało się ok. No i zależY do jakiego ginekologa idziesz i ile masz lat bo np. Kiedy ja chodziłam do 18 roku życia do "dziecieńcego" to usg było w gabinecie, a teraz juz dostaje skierowanie i idę w wyznaczonym terminie do całkiem innej osoby w innym gabinecie. :)

Gość
A i polecam mężczyzn bo są naprawdę delikatniejsi od kobiet. ;)Nie ma się czego wstydzić bo to lekarz. Jak miałam badanie sondą przez kobiete to póżniej przez 2 dni bolał mnie brZuch, a w trakcie badania myślałam ze nie wyrobie z bólu bo tak ją hamsko i mocno wykrzywiała na wszystkie strony. :-/ AZ dostałam urazu, ale potem znów przez 3 miesiące nie miałam okresu i musiałam iść. Na szczęście przypadkowo trafiłam na faceta i nawet nie mozna porównać obu tych badań, choć niby były takie same. ;) Sama na początku się wstydziłam iść do mężczyznY ginekologa, ale pomyśl ze on widzi to samo kilka razy dziennie, zresztą patrzy się tylko przy wkładaniu, a potem w monitor. ;)

Gość gość
nie no ja do kobiety mam zamiar nie do mężczyzny.Mam juz na oku nawet i prywatnie.ale powiedzcie mi czy daja cos żeby z przebieralni na fotel przejść nie gołym?i w środku oprócz gabinetu bedzie wc?

Gość kryskaa
zagladnijcie na temat DEMETER FUNERAL HOME i odp

Gość
różnie... w jednym gabinecie wc było na korytarzu, a w innym w środku. :) Nic nie dostałam do okrycia. Trzeba rozebrać się od pasa w dół i jakoś zrobić te parę kroków. :P Chociaż ja jestem "dziwna" i powiem szczerze że nie wstydziłam się. :P Może dlatego że wiem że to lekarz, która ma takie widoki kilka razy dziennie. :D Zawsze szłam akurat w spodniach więc napisałam ze swojego doświadczenia, ale np. koleżanka powiedziała mi że zakłada zwiewną spódnice i tylko zdejmuje majtki...

Gość gość
Ginekolog tyle vagin się w życiu naoglądał, że dla niego to nic nowego, p;o za tym to jest lekarz i uwierzcie mi że on ma gdzieś jak ty wyglądasz dla niego ważne jest twoje zdrowie

Gość gość
kryskaa 2015.09.01 [12:46 co ma ten temat podany w opisie?