Gość gość Napisano Sierpień 29, 2015 co myslicie o takim biznesie w miescie 40 tys.? sa u nas 2 pizzerie, 3 polskie knajpki i kebab. czy kuchnia regionalna albo nalesnikarnia moglaby sie sprzedac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Katarina B Napisano Sierpień 29, 2015 nalesniki sa tanie w supermerkacie,2 pizzerie na 40tys,mieszkancow?tak malo? ty moze sie dowiedz czy by ci sie oplacalo cos z warzywami?(salad bar?) potrawy wegetaryjne mysl troche o przyszlosci? LCHF? ja mieszkam za granica i to jest tu u nas popularne .Wszyscy chca dzis jesc zdrowo? ale sie dokladnie dowiedz,nie moge ci doradzic ,nie wiem jak w polsce ludzie jedza.Jakies koktajle z warzyw i owocow?przemysl ,pogadaj z kims kto sie lepiej zna.powodzenia.:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 30, 2015 no wlasnie, taki zdrowy bar chociaz jak na takie male miasto to nie wiem czy to pojdzie, tam ludzie raczej tak "fit" nie jedza, ale warto isc na pewno w kierunku zdrowego jedzenia a nie smieciowego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quazii 0 Napisano Wrzesień 2, 2015 Też mi się wydaje, że jakieś zdrowe jedzenie to może być to;) albo jeśli już coś typu fast food to może burgery 100% wołowiny? pomysł na biznes jest, jeśli będziesz mieć konkurencyjne ceny i dobre jedzenie to utrzymasz się;) może spróbuj pozyskać dotację, będzie Ci łatwiej zacząć, bo otwarcie gastronomi to spore wydatki na sprzęt, wyposażenie, produkty, jeśli chcesz się zorientować w cenach, to możesz zajrzeć na http://www.hybryda-gastro.pl/ mają wszystko co do takiego biznesu potrzeba;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 5, 2015 tak myslalam ze moze jest jeszcze ktos zainteresowany tym samym co ty ,to sobie wspolnie mozecie cos otworzyc??.ale jak pisze Quazil to sa tez koszta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 5, 2015 Jesli macie jakiekolwiek dylematy odnosnie zycia zawodowego, uczuiowego czy inwestycyjnego napiszcie do mojej tarocistki Sofii. Jest naprawdę dobra , wroze u niej systematycznie. Podaje Wam namiar na nią- tarocistkasofii@wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 5, 2015 ty wiesz ile musiałabyś sprzedać tego żarcia, żeby zarobić na czynsz i zus??? Polacy nie lubią wydawać pieniędzy na coś co im może każda baba w domu za półdarmo zrobić i nienawidzą dawać komuś zarobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 18, 2015 Fajny pomysł, pamiętaj tylko o tym by inwestować w dobry sprzęt, piece lady chłodnicze, lodówki itd. bo mojemu znajomemu ciągle coś się psuło jak kupił używany sprzęt. Jeśli chodzi dobry sprzęt do gastro to mogę polecić http://frigosystem.com.pl/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 30, 2015 Polacy nei lubią chodzić do restauracji? Żartujesz chyba, teraz coraz więcej osób chodzi do knajp bo nie chce im się gotować, zaczyna się od większych miast i przechodzi po mału do mniejszych, ja mam 2 restauracje jedna w warszawie, druga 30km od warszawy i obie dobrze działają, co mogę polecić to zakup dobrego sprzętu, ja kupuje tu: www.tewa.pl a po drugie znalezienie odpowiednich ludzi do pracy co jest zawsze trudne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 15, 2015 Jeśli się dobrze poprowadzi, to powinno się udać. Do założenia takiego biznesu na pewno może się przydać dobre wyposażenie gastronomiczne które oferuje firma http://www.pe-pe.com.pl/ z Bielska Białej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 15, 2015 Biznes jak biznes. Ważniejsze jest zaplecze. Osobiście uważam że dobrze by było skorzystać z usług http://www.najdaconsulting.pl/ i przekonać się na jakie dofinansowania możesz liczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 28, 2015 wiesz co no to wszystko zależy od tego jak to ograsz. jeżeli chodzi o naleśnikarnię to raczej bym nie ryzykowała. jak to ktoś tu napisał naleśniki to można sobie tanio kupić w hipermarkecie albo zrobić samemu bo to żadna filozofia. jak już to bardziej ta regionalna bo ludzie lubią zjeść takie porządne ‘swoje’ jedzenie. tak czy owak musisz pamiętać że w taką gastronomię trzeba jednak włożyć nie mało kasy. chodzi mi głównie o sprzęt który co byś nie otwierał musi być solidny jak chociażby ten fagora www.fagorindustrial.pl (kuchenka zmywarka itp.). wydaje mi się że w tych czasach to ogólnie ryzykowny biznes. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość milkabar Napisano Październik 28, 2015 polecam kupować sprzęty na avans.pl jak otwierałam swój bar mleczny tam się zaopatrywałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zosianek Napisano Luty 12, 2016 Ważny jest pomysł na miejsce unikatowe, skoro konkurencja jest duża;) Wymieniana wyżej zdrowa kuchnia to może być to;) Ważne też jest odpowiednie oprogramowanie dla takiego miejsca, aby można było łatwo tworzyć raporty, rozliczać czas pracy pracowników czy rozliczać kasy, sterować nagłośnieniem i zarządzać kosztami. Twórcą takiego oprogramowania jest firma GiP, posiadająca ponad dwudziestoletnie doświadczenie w branży HoReCa, wiecej informacji znaleźć można na naszej stronie internetowej http://gip.com.pl/ Zapraszamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alvaro44 0 Napisano Marzec 31, 2016 Gastronomia, w szczególności w tak małym mieście to trudny biznes. Trzeba mieć dużo samozaparcia no i ciekawy pomysł. Osobiście proponuję wyjść z czymś tanim albo otwórz pizzerię. Nie słyszałem aby jakakolwiek pizzeria splajtowała z powodu braku klientów. Radziłbym też na początku nie ryzykować i postawić na używany sprzęt gastronomiczny, odwiedź jakiś komis. Będą mieć pewnie wszystko i zapłacisz za sprzęt dużo taniej niż za nowy. Ja kiedyś kupowałem dwa grille cateringowe w firmie Gastro Serwis http://gastro-serwis.eu i jak do tej pory działają bez zarzutu. Sprawdź stronę i zapytaj. Sprzęt do wyposażenia pizzerii czy kebaba to na pewno mają. Nie wiem jak z resztą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariusz1970 0 Napisano Marzec 31, 2016 W małych miastach jest dosyć ciężko się rozwinąć, ze względu na brak klientów. Jeśli otworzysz knajpę z normalnymi cenami i dobrym jedzonkiem, to może wyjść. Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 5, 2016 ta firma GIP mnie zainteresowała... od dłuższego czasu szukam info na ich temat, ktos cos doardzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malysmyk88 0 Napisano Kwiecień 6, 2016 Wydaje mi się, że w przypadku tak małego miasta może być nieco ciężej, jednak jeśli Twój pomysł będzie wyjątkowy i zaserwujesz coś co jest niezwykle smaczne, a dodatkowo zaproponujesz niskie ceny to ludzie to kupią. :) Wydaje mi się, że obecnie bardzo dużą popularnością cieszą się zdrowe dania. Jednak nie wszyscy je lubią, niektórzy nie chodzą do takich miejsc, bo nie. Dlatego według mnie najlepiej zaproponować połączenie fast fooda ze zdrową żywnością. To znaczy np. burgerownie, ale z wysokiej jakości mięsem, z pięknymi dorodnymi warzywami i samodzielnie wypiekanymi bułkami. Dzięki temu przyciągniesz zarówno zwolenników fast foodów (no bo burger to w końcu fast food), a z drugiej strony zwolenników zdrowej żywności (skoro produkty będą najwyższej jakości). Dodatkowo pamiętaj aby zainwestować sprzęt. Wiem coś o tym bo od 2 lat prowadzę mały lokal gastronomiczny i gdy już ruszyło z kopyta, piec używany który zakupiłam padł na amen, plus zmywarka zaczęła mieć problemy, a mnie nie było w obecnej chwili stać na nowy sprzęt. Dlatego warto jednak od początku zainwestować w dobry jakościowy sprzęt, żeby potem nie musieć na kilka dni zamykać lokalu (ja musiałam to zrobić) i tracić klientów, bo bez pewnych urządzeń działających prawidłowo się nie obędziesz. Warto przejrzeć strony sklepów internetowych bo oferują niższe ceny niż sklepuy stacjonarne. Ja nowy piec z tego co pamiętam zamawiałam tutaj: http://multigastro.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorota56 0 Napisano Kwiecień 19, 2016 Witam. Myślę, że jest to dobry pomysł. Możesz rozpocząć od serwowania naleśników z dobrą kawą i zobaczysz czy kolejny lokal z jedzeniem ma szansę. Jeśli będziesz szukać wyposażenia do lokalu zerknij tutaj https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/26,przybory-kuchenne-i-drobny-sprzet ,duży wybór różnych sprzętów kuchennych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliza104 0 Napisano Kwiecień 22, 2016 Moim zdaniem warto otworzyć biznes związany z gastronomią. Trzeba tylko postawić na jakość swoich wyrobów. Tutaj http://tonato.pl/produkty/solanki znajdziecie solanki do mięs, które są często wykorzystywane przez osoby związane z tą branżą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uleczka131a Napisano Maj 9, 2016 Oczywiście, ze lubimy chodzić do restauracji. Szukamy nie tylko dobrego jedzenia, ale i ładnych wnętrz. Ja np zwracam uwagę na stół. Lubię ładne obrusy http://sklepholenderski.pl/p/73/496/obrus-plamoodporny-200x148-arabeska-obrusy-plamoodporne.html Czysty, ładny, niekrzykliwy obrus, moim zdaniem to podstawa. Oczywiście najważniejsze jest jedzenie. Ale to szczegóły tworzą całość i dobrą jakość lokalu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 26, 2016 Gastronomia zawsze jest na topie :) Tylko trzeba mieć dobry sprzęt i kucharza, na tym nie ma co oszczędzać. z autopsji wiem ze firma www.gort.pl ma dobre urządzenia gastronomiczne. To polska firma z Białegostoku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 29, 2016 Aby zdobyc wieksza ilość Klientów, dobra opcja jest wprowadzenie jedzenia na wynos. Do pakowania porcji idealnie sprawdzi się jedna z maszyn z oferty http://www.polpak.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 5, 2016 Do smażenia naleśników przyda ci się dobrej jakości tłuszcz. Możesz zaopatrywać się na przykład w http://www.feedoil.pl/, producenta wysokiej jakości tłuszczów i olejów roślinnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 5, 2016 Ja postawiłam na polską kuchnię, bo chyba każdy lubi rosół z domowymi kluskami, albo pomidorową :) Jak nie mam czasu na gniecenie makaronu to kupuję, go w hurtowni http://makaronyanna.com.pl/ i jest bardzo zbliżony smakiem do takiego, który sama zagniotę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 5, 2016 Odpowiednie zabezpieczenie prawne własnej działalności gospodarczej powinno być dla ciebie jedna ze spraw priorytetowych. Jak dla mnie najbardziej sprawdziła się http://kancelaria-wylag.com/. Więc jeśli potrzebujesz pomocy specjalistów, to zgłoś sie własnie do nich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BartoszNowacki Napisano Listopad 17, 2016 Cześć! Ja również od dłuższego czasu myślałam o otworzeniu własnego lokalu gastronomicznego, który serwowałby dania kuchni orientalnej. Oczywiście wiedziałem, że lokali tego typu jest na rynku gro. Zdecydowałem się wyróżnić na rynku przede wszystkim jakością i świeżością produktów. Podjąłem współpracę z fachowym producentem mięsa kebabowego : http://www.kebab-alibaba.pl/.Sam zająłem się aranżacją wnętrza lokalu , klienci docenili nasz personalny wkład w tworzenie tego miejsca i jak na razie cieszymy się niemałym powodzeniem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 21, 2016 Ja również korzystałam z oferty firmy http://frigosystem.com.pl/. Kupiłam u nich piękną ladę chłodniczą do mojej cukierni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 24, 2016 Gastronomia to teraz świetny biznes bo jedzenie na mieście jest coraz modniejsze, ja nie wiedziałem jak zorganizować kuchnie i projekt mi robiła firma Tanake, ich realizacje rozne na stronie można zobaczyć -https://www.tanake.com.pl/hotele ale u nas świetnie to zrobili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 31, 2017 Właśnie takie rzeczy jak kuchnia regionalna czy naleśniki sprawdza się najlepiej. Moja mama prowadzi naleśnikarnię i chociaż na początku myślałam że to nie wypali tak teraz biję się w pierś bo naprawdę całkiem ładnie funkcjonuje. Ogólnie naleśniki są tam przeróżne a raz w tygodniu jest tak zwany ‘naleśnik specjalny’ czyli powiedzmy że trochę bardziej wymyślny ;-). Ich główny sukces to pyszne farsze z Inter Solar www.farszepiekarnicze.pl aczkolwiek ja już na naleśniki nie mogę patrzeć tak jestem nimi przejedzona ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach