Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Darmowe podręczniki dla wybranych

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak jest w waszych szkołach, bo mnie to strasznie wkurza, dlaczego ja mam wydać 500 pln na podręczniki do III klasy, gdy prawie wszyscy mają za darmo 😡

Gość gość
Pociesz się, że w przyszłym roku też dostaniemy. Mnie same książki z religią i angielskim kosztowały 325 zł. Nasze dzieci urodziły się rok za szybko albo za późno ☺☺☺

Gość gośćLL
Tyle, no może trochę więcej kosztowała mnie cała wyprawka oprócz plecaka, gdzie kupowałaś, na kiermaszu w szkole? Dawno już z tego zrezygnowałam, w Matrasie jest taniej.

Gość gość
Dlatego, że reforma jest wprowadzana etapami. W zeszłym roku darmowe były podręczniki dla 1 klas, w tym dla 1,2, 4 i 1 gimnazjum. 3 klasy nie mają darmowych podręczników bo muszą dokończyć cykl, który zaczęły w 1 klasie. Rozumiem, że należysz do osób, które wolą żeby każdemu było źle albo i gorzej jak Tobie., ale nie martw się w przyszłym roku się załapiesz. Chyba, że rząd się zmieni i znowu wszyscy będą musieli za książki płacić, ale wtedy też będziesz się cieszyć, że inni mają źle tak jak Ty.

Gość gość
Bo powinno być albo dla wszystkich albo dla nikogo! Co to ma być.? Goowno mnie to obchodzi że muszę dokończyć to co zaczęłam. Skoro tamci dostali podręczniki za darmo to reszta powinna dostać kasę na te książki. W czym problem? Rząd zawsze kogoś wk****i