Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu osoby wierzące modlace sie a mimo to

Polecane posty

Gość gość

nie chodzace do koacila,albo rzadko chodzące?

Gość gość
tak ja nie chodzę do koacila

Gość gość
do kosciola mialo byc

Martynko33 K/ościół K/atolicki naucza o tym, że J/ezus jest naszym jedynym Z/bawicielem. Święci i b/łogosławieni tylko Mu w tym pomagają m/odląc się za innych i cierpiąc za nich aby mogli się n/awrócić jeszcze za życia i aby po śmierci nie byli potępieni na wieczność. W KK właśnie wierzący czynią J/ezusa swoim osobistym Panem i Z/bawicielem a modlitwy NMP i świętych im w tym pomagają.

Gość gość
Ja chodzę bo wierzę, że przyjmując Komunię jestem w komunii i z Jezusem i całą wspólnotą. To POKARM dla DUSZY.

Czytanie Pisma św. to piękna sprawa bo właśnie Słowo Boże nas prowadzi i umacnia wiarę. Ale też jest tak napisane: Jan 5:39 Biblia Warszawska: Badacie Pisma, bo sądzicie, że macie w nich żywot wieczny; a one składają świadectwo o mnie; Biblia Tysiąclecia: Badacie Pisma, ponieważ sądzicie, że w nich zawarte jest życie wieczne: to one właśnie dają o Mnie świadectwo. Biblia Gdańska: Badajcież się Pism; boć się wam zda, że w nich żywot wieczny macie, a one są, które świadectwo wydawają o mnie. -o- Jan 5:40 Biblia Warszawska: Ale mimo to do mnie przyjść nie chcecie, aby mieć żywot. Biblia Tysiąclecia: A przecież nie chcecie przyjść do Mnie, aby mieć życie. Biblia Gdańska: A wżdy do mnie przyjść nie chcecie, abyście żywot mieli.

Tym "życiem" jest E/ucharystia św. Tak jak jest napisane: Jan 6:51 Biblia Warszawska: Ja jestem chlebem żywym, który z nieba zstąpił; jeśli kto spożywać będzie ten chleb, żyć będzie na wieki; a chleb, który Ja dam, to ciało moje, które Ja oddam za żywot świata. Biblia Tysiąclecia: Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba. Jeśli kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki. Chlebem, który Ja dam, jest moje ciało za życie świata. Biblia Gdańska: Jamci jest chleb on żywy, którym z nieba zstąpił: jeźliby kto jadł z tego chleba, żyć będzie na wieki; a chleb, który ja dam, jest ciało moje, które ja dam za żywot świata. -o- Jan 6:52 Biblia Warszawska: Wtedy sprzeczali się Żydzi między sobą, mówiąc: Jakże Ten może dać nam swoje ciało do jedzenia? Biblia Tysiąclecia: Sprzeczali się więc między sobą Żydzi mówiąc: Jak On może nam dać /swoje/ ciało do spożycia? Biblia Gdańska: Wadzili się tedy Żydowie między sobą, mówiąc: Jakoż ten może nam dać ciało swoje ku jedzeniu? -o- Jan 6:53 Biblia Warszawska: Na to rzekł im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, jeśli nie będziecie jedli ciała Syna Człowieczego i pili krwi jego, nie będziecie mieli żywota w sobie. Biblia Tysiąclecia: Rzekł do nich Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Biblia Gdańska: I rzekł im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam: Jeźli nie będziecie jedli ciała Syna człowieczego, i pili krwi jego, nie macie żywota w sobie. -o- Jan 6:54 Biblia Warszawska: Kto spożywa ciało moje i pije krew moją, ten ma żywot wieczny, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Biblia Tysiąclecia: Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Biblia Gdańska: Kto je ciało moje, a pije krew moję, ma żywot wieczny, a ja go wzbudzę w on ostateczny dzień.

Gość gość
i juz peezdy rozwalily temat, wypad stare zasuszone kutwy!

oraz Jan 6:55 Biblia Warszawska: Albowiem ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a krew moja jest prawdziwym napojem. Biblia Tysiąclecia: Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Biblia Gdańska: Albowiem ciało moje prawdziwie jest pokarm, a krew moja prawdziwie jest napój. -o- Jan 6:56 Biblia Warszawska: Kto spożywa ciało moje i pije krew moją, we mnie mieszka, a Ja w nim. Biblia Tysiąclecia: Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim. Biblia Gdańska: Kto je ciało moje i pije krew moję, we mnie mieszka, a ja w nim.

Gość gość
stara modelko jak ogolisz swoją smierdzącą broche to pogadamy z prymitywami i brudasami nie dyskutuje

Gość gość
Martyna i Stara Modelka, obie jesteście nawiedzone!!!!