Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniiulka47372

szkoła a ciąża

Polecane posty

Gość aniiulka47372

Witam ;) pisze do was z następująca sprawa, czy ktoś orientuje się czy mogę w szkole (liceum) zrobić do grudnia cały rok? Jestem pełnoletnia, ale jestem w ciąży, termin mam na początek stycznia a jak urodzę musze mieć czas na dojście do siebie, jest to szkoła z internatem więc nie za bardzo pasuje mi tez dojeżdżać 80km codziennie nie mając połączenia a jestem w trakcie robienia prawka co o tym myślicie? Byla ktoras z was w podobnej sytuacji?

Gość gość
dawno temu moja koleżanka była w ciąży w 4 klasie liceum. Rodziła w grudniu. Chodziła od września do szkoły i wszyscy widzieli, że się stara - nauczyciele umożliwili jej zaliczenie semestru do końca listopada, ew początku grudnia (potem wiadomo - i tak święta i przerwa od zajęć). Urodziła w grudniu, w styczniu nie chodziła do szkoły, potem ferie, wróciła po feriach, jakoś w drugiej połowie lutego. W ostatnim semestrze to już mnie zajęć i tylko do końca kwietnia. Jakoś dała radę. Podeszła do matury i zdała. Ale tak jak piszę, to było dawno temu. Powodzenia :)

Gość gość
To wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła. Jeśli dasz radę to powodzenia :) Wypytaj w szkole, porozmawiaj z dyrektorką jak mogą Ci pomóc.