Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakupy na allegro

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pewne pytanie i być może ktoś się orientuje i może udzielić rzeczowej odpowiedzi. Zatem zakupiłem pewien towar przez allegro bez rejestracji i niestety tutaj naszły mnie wątpliwości otóż lokalizacja sklepu jest zupełnie w innym miejscu niż miejscowość podana na gotowym druczku do wydruku którym chciałem dokonać przelew na konto sklepu. Dodam że nie było możliwości zakupienia towaru przez przesyłkę pobraniową przy odbiorze lecz płatność z góry. I również numery rachunków też były zupełnie inne niż sklepu i ten na gotowym już druczku. Mając te wątpliwości zwracam się do was z pytaniem czy mogę po prostu za tę rzecz nie zapłacić czy czeka mnie jakaś kara za nie dokonanie wpłaty. Nie chce paść ofiarą oszustwa.

Gość gość
Napisz do allegro o wątpliwościach oni ci wyjaśnia co i jak

Gość gość
Dobrze a jeśli nie będzie odpowiedzi czy mogę za tę przesyłkę nie zapłacić czy czeka mnie z tego tytułu jakaś kara pieniężna?

Gość gość
Nie czeka cię kara pieniężna tylko upomnienie z allegro. Trzy upomnienia i zawieszaja ci konto ale nic się nie martw możesz założyć drugie na mamę lub tatę ;) A może dogadaj się że sprzedającym np napisz ze z jakiegoś powodu nie możesz zapłacić za zakupioną rzecz i sprzedający nie poinformuję o tym allegro. Wtedy wiecie tylko wy o tej sprawie. Sprzedający może odzyskać prowizję wpisując że np rzecz ktora otrzymałeś była uszkodzona więc oddajesz i wszystko kończy się dobrze w ramach reklamacji. Jak sprzedający okaże się fajny gość to załatwione to między sobą. Ja takmialam i było ok

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź :) aczkolwiek towar zamawiałem bez rejestracji gdyż nie mam konta toteż nie mają mi co zablokować więc pomyślałem że może właśnie jakaś kara pieniężna.