Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świnka morska nieśmiała i nerwowa

Polecane posty

Gość gość

mam ją od dwóch lat. Codziennie biega, ma ze mną kontakt a jednak dalej jest nieśmiała i strachliwa. Po pokoju chodzi tylko po kątach, ucieka przede mną, w klatce siedzi tylko w domku. Odkąd ją mam myślałam o towarzystwie drugiej świnki, ale parę razy odwiedzała mnie znajoma ze swoimi świnkami- moja zawsze reagowała na towarzystwo jeszcze większym strachem albo agresją :o

Gość gość
dziwne. Ja mialam kiedys myszki i wszystko po jakims czasie sie przyzwyczajaly do mnie, wchodzily na rece, chcialy sie bawic.

Gość gość
no moja też lubi być głaskana, zasypia mi na rękach, a potem odłoże ją do klatki lub biega po pokoju i widzi we mnie największe zagrożenie :o

Gość gość
masz w domu hałas? może pachniesz innym zwierzakiem, jakims drapieznikiem...kotem? wiesz...swinka morska to przykład zwierzęcia poszkodowanego przez naturę...biedulki nie mają nic do obrony, każde zwierze coś ma, one nie. muszą byc wręcz wrażliwe, by jak najszybciej wychwytywać zagrożenie i wiać na krótkich nóżkach- i tak mają marne szanse kochane, zawsze bylo mi ich żal. uważam, ze nie ufa ci zjakiegoś powodu albo taki charakter i tyle... za zimno jej nie jest? dzieci masz, może ją szarpia jak nie widzisz?

Gość gość
mam młodsza siostrę, która czasem wpadnie i ją pogłaszcze, ale krzywdy jej nie robi. Z kotami, psami nie mam kontaktu. Hałasu brak, poza paskudnym odkurzaczem który doprowadza świnkę do histerii :o kiedyś miałam wrażenie że jest ślepa, dalej według mnie źle widzi, kilka razy była badana przez weterynarza, powaznych chorób brak, ale może niedowidzieć, z tym że według lekarzy świnki raczej nie polegają na wzroku

Gość gość
Być może powinnaś pójść z nią do weterynarza? Tam poradzą Ci co jest nie tak. Ja ze swoim chomikiem chodzę do http://www.wetjaneczek.pl/ , to bardzo dobra klinika.

Gość gość
Może warto odnośnie tego zachowania skontaktować się z kliniką weterynaryjną http://lecznica.pila.pl/? Gdy miałam swego czasu problemy z zachowaniem mojego kota, to bardzo mi pomogli. Możliwe, że uda im się też coś zaradzić z zachowaniem Twojej świnki morskiej