Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka 7 mies. nie chce nic jesc

Polecane posty

Gość gość

Wprowadzilam malej posilki po 5 mies dokladnie 5mies i 4tyg. Z poczatku jadla bardzo ladnie i obiadki i deserki. Problem powstal ok poltora tyg temu. Nic nie chce jesc musialabym jej na sile wpychac jedzenie. Ani kupne obiadki ani domowe zadnych owocow kaszek. Pije tylko piers i wode nic wiecej. Zaczynam sie martwic przeciez potrzebuje witamin

Gość gość
Absolutnie nie wpychaj jedzenia bo już nigdy się nie przełamie i nie zacznie jeść!!! Zbadaj poziom żelaza, moja córka nie chciała jeść, okazało się, że ma anemię, po 3 tyg podawania żelaza w syropie zaczęła jeść jak dzika :)

Gość gość
przeczekaj i podaj coś od nowa jabłuszko, banana, a jak dalej tylko cyc to niestety brutalnie: przegłodź i podawaj małymi porcjami posiłki niemleczne. To jest próba ;) bardziej dla ciebie niżdla niej. obserwuj dziecko, bo jeśli bedzie odmawiała jedzenia w ogóle to zbadaj żelazo.

Gość gość
Karmienie siłą to znęcanie się nad dzieckiem, mam nadzieję, że kiedyś ktoś Cię nakarmi siłą jak nie będziesz miała ochoty jeść!!!

Gość gość
Napisalam ze musialabym jej wpychac na sile a nie ze jej wpycham. Moze to rzeczywiscie cos z tym zelazem jezeli nic sie nie poprawi to bede musiala to sprawdzic.

Gość gość
Mam to samo moja za dwa tyg konczy rok i jest tylko na piersi , nie dopajam jej ani nie dokarmiam, wszystko wyplowa, nie ma tez zabkow. Lekarz mowi ze do 16 mies moze byc tylko na piersi, ale mnie ta sytuacja juz denerwuje

Gość gość
jeśli dziecko ząbkuje to jest zupełnie naturalne zachowanie

Gość gość
Mi lekarz wlasnie kazal rozrzeszac diete przez niski poziom zelaza. Corka wcinala od 3.5miesiaca az jej sie uszy trzesly. Nie wiem wiec czy problem tkwi w zelazie. Chociaz sprawdzic nie zaszkodzi

Gość gość
A może zęby idą? Żelazo zbadaj, bo u mojego syna nikt na to nie wpadł i strasznie długo męczyliśmy się z brakiem apetytu i niedowagą, a miał anemię, że hej...